Hlavní obsah

Coca-Cola zvýšila tržby, ale zisk měla nižší

Tržby americké nápojářské společnosti The Coca-Cola Company v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o pět procent na 9 miliard dolarů (194 miliardy korun). Čistý zisk přesto meziročně klesl o 19 procent na 2,25 miliardy dolarů (48,5 miliardy korun). To odpovídá poklesu zisku na akcii o 52 centů na 55 centů, napsal server listu Financial Times.

Foto: Mike Blake, Reuters

Coca Cola. Ilustrační snímek

Článek

Společnost, která vyrábí nápoje jako Coca Cola, Sprite nebo Fanta, zaznamenala opětovný nárůst poptávky s tím, jak se díky postupující vakcinaci v USA, Izraeli nebo Británii uvolňují restrikce stran provozu restaurací nebo barů.

„Jsme potěšeni pokrokem, který děláme,” konstatoval šéf The Coca-Cola Company James Quincey.

Společnost navíc oznámila, že akcie své odnože Coca-Cola Beverages hodlá upsat na burzu. Část svého podílu chce prodat prostřednictvím primární veřejné nabídky. Primární veřejná nabídka (IPO – Initial Public Offering) je označení pro vstup na burzu, kdy společnost poprvé nabízí akcie široké veřejnosti.

Pepsi výrazně vzrostl zisk na 37 miliard, vedení srší optimismem

Ekonomika

Konkurenční PepsiCo v prvním čtvrtletí vzrostl čistý zisk o 27,6 procenta na 1,71 miliardy dolarů (38,9 miliard korun). Čisté tržby vzrostly o 6,8 procenta na 14,82 miliardy dolarů (319,6 miliardy korun).

Finanční ředitel PepsiCo Hugh Jonston poznamenal, že podle dostupných údajů v prvním čtvrtletí mobilita Američanů rostla. Častěji cestují a častěji navštěvují gastronomické podniky.

Reklama

Související témata:

Související články

Kofola kupuje českého výrobce ciderů

Česká nápojářská společnost Kofola kupuje stoprocentní podíl výrobce ciderů F. H. Prager. Společnost to uvedla v úterní tiskové zprávě. Hodnotu transakce firmy...

Výběr článků

Načítám