Přejít k hlavnímu obsahu

Královna Alžběta zanechala dopis na rozloučenou na rakvi prince Philipa. Co prozradil?

Info ikona
Královna Alžběta II.

Královna Alžběta zanechala ručně psaný dopis na rakvi svého milovaného muže a celý svět zajímalo, co bylo v něm. Nebylo prozrazeno mnoho, ale přece jen se podařilo něco málo zjistit.

Královna Elizabeth se rozloučila s princem Philipem . V sobotu královna truchlila nad ztrátou svého manžela během jeho pohřbu v kapli sv. Jiří ve Windsoru a na rakvi zanechala ručně psaný dopis, který byl viditelný po celou dobu bohoslužby. Královna podepsala dopis svoji přezdívkou z dětství „Lilibet,“ a podle okolí, Philip byl posledním člověkem, který jí takto mohl říkat.

Palác však odmítl komentovat podrobnosti její poznámky a řekl, že je „soukromá“.

Během obřadu seděla královna po většinu obřadu sama v kostelní lavici se skloněnou hlavou. Oblékla se do černé barvy a zdobila ji symbolická brož, která má romantickou královskou historii.

Královna Elizabeth a princ Philip se vzali v roce 1947 a byli spolu 73 let. Ačkoli na jeho pohřbu nemluvila, královna již dříve vyjádřila svůj zármutek prostřednictvím prohlášení na sociálních médiích.

Příběh velké lásky prince Philipa a královny Alžběty

Příběh této velké lásky se začal psát už ve 30. letech minulého století. Ačkoliv zpočátku nebylo jejich lásce přáno, nakonec se i přes prvotní nevoli Alžbětiných rodičů vzali a prožili spolu více než 70 krásných let. Ne vždy to bylo růžové, ale princ Philip stál po boku své chotě za každé situace a byl jí oporou.. Jeho oddanost byla bezmezná, královnu Alžbětu podporoval až do konce svých dní.
svetzeny.cz

Před jeho pohřbem sdílela nikdy nevídanou společnou fotografii na oficiálním Instagramu královské rodiny. „Její Veličenstvo a královská rodina jsou vděční za všechny soustrastné zprávy z celého světa a byli dojati, když viděli a slyšeli tolik lidí, kteří sdíleli krásné vzpomínky na vévodu, na oslavu jeho života,“ stálo v příspěvku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Zatímco další fotografie, sdílená krátce po jeho smrti, zahrnoval dojemný citát, který královna vyřkla v roce 1997. Řekla: „Jednoduše byl mojí silou a zůstal po všechny ty roky. Já, celá jeho rodina, ostatní lidé a mnoho dalších zemí mu dluží dluh větší, než by si kdy nárokoval, nebo se o kterém se kdy dozvíme.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Draco Malfoy z Harryho Pottera vzdal hold své filmové matce, která podlehla rakovině

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Média informovala o úmrtí herečky Helen McCroryové minulý týden a její filmový syn Draco Malfoy sdílel jejich společnou fotografii na svém profilu a napsal popisek, který vás dojme.
svetzeny.cz

Horoskop: Tato znamení zvěrokruhu budou brzy slavit velké úspěchy. Týká se to i vás?

U těchto znamení zvěrokruhu bude týden od 19. dubna vypadat naprosto úžasně. Především z hlediska pracovních úspěchů se nikdy než vy nemůže mít lépe. Týká se to i vás nebo si budete muset na štěstí ještě chvíli počkat?
svetzeny.cz