Hlavní obsah

Skoro nám utrhali ruce, říkají prodejci na farmářských trzích

Právo, jšo
Plzeň

Plzeňané se konečně dočkali, na náměstí Republiky se v sobotu 17. 4. vrátily oblíbené farmářské trhy. Sice bylo v plánu s nimi začít o zhruba měsíc dřív, ale kvůli vládním opatřením mohli farmáři rozprostřít své stánky až nyní. Návštěvníky neodradila povinnost nosit respirátory, ale ani studené počasí a déšť, od 8 do 12 hodin se jich na trhy podle pořadatelů vypravilo okolo 2500.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V Plzni začaly v sobotu letošní první farmářské trhy na centrálním náměstí Republiky.

Článek

„Lidi nám skoro utrhali ruce, kupovali si úplně všechno. Váží si poctivé práce a dobrého jídla,“ uvedl Arnošt Dvořák z řeznictví z Bělé nad Radbuzou s tím, že na plzeňských trzích prodá více než ve svém krámu.

Nejoblíbenější byly podle Tomáše Poppa, který trhy dlouhodobě organizuje, maso a uzeniny, kravské sýry, tvaroh, velké fronty byly u čerstvých ryb, kozích a ovčích sýrů, pečiva, vajec a sazenic. „Šlo o základní sortiment. Zelenina už není a ještě není, takže musíme počkat, až zase doroste,“ řekl Popp.

Rodiče vyrazili na nákupy pro děti, zájem je o oblečení i boty

Domácí

Návštěvníci si ale mohli vybrat i poněkud exotičtější sortiment. Svůj stánek zde měla i Jiřina Studničková ze Strážova, která má s manželem šnečí farmu. „No prodali jsme skoro všechno,“ uvedla.

„Já sem chodím v normální době vždy nakoupit tak na týden, už jsem se těšil. Trhy mi chyběly,“ uvedl návštěvník trhů Petr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám