Žena z Montany děsila projíždějící řidiče fénem. Rozhodla se tak bojovat s piráty silnic

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
auto
Zdroj: Shutterstock

Spousta měst a obcí po celém světě bojuje s nedodržováním předepsané rychlosti. Když se zpomalením řidičů, kteří rychlost překračují, nepomohou úřady, snaží se s nimi bojovat různými způsoby aktivní jednotlivci. Používají k tomu různé atrapy radaru či falešného policistu vyrobeného z kartonu. Patti Baumgartner se rozhodla s piráty silnic zatočit po svém. A šla na to velmi originálně.

Alespoň na chvíli tak dosáhla toho, co se úřadům zatím nepodařilo. A stačil jí k tomu obyčejný fén na vlasy.

Bojovala i za bezpečnost svých potomků

Aktivní babičce z malého amerického města Kalispell v severozápadní Montaně došla s projíždějícími řidiči trpělivost. I ve strachu o svá vnoučata, která ve městě také žijí, se rozhodla rázně zakročit.

Fénem proti překračování rychlosti

Vytáhla si židli na trávník těsně vedle silnice a namířila na projíždějící auta svůj vysoušeč vlasů. A ve většině případů je tak opravdu donutila zpomalit. Spoustu řidičů totiž tento domnělý „radar“ od rychlé jízdy opravdu odradil.

Její příspěvek se rozšířil neskutečnou rychlostí

Na svůj čin byla náležitě hrdá. Rozhodla se proto zveřejnit několik fotek na svém Facebooku. Byl to právě ten druh příspěvku, který má potenciál šířit se virálně. A přesně to se stalo. Patti Baumgartner tak získala nejen svých patnáct minut internetové slávy, ale za své úsilí byla také jmenována čestnou policistkou.

Hlavním přínosem ale je, že pomohla s šířením osvěty v oblasti bezpečnosti na silnicích. Tím se dlouhodobě zabývá i státní policista Noah Pesola z Montany. Ve svých twitterových příspěvcích se snaží, aby se lidé zamysleli nad tím, jak řídí. Na svém účtu pravidelně sdílí, převážně v humorné podobě, všechna pravidla bezpečné jízdy.

Když se k němu Patiin příspěvek dostal, byl její aktivitou nadšený. Zdůrazňuje, že jen za měsíc červenec, kdy se Patti snažila zpomalit řidiče v Montaně, došlo v této oblasti ke dvaačtyřiceti smrtelným nehodám.

Za svůj čin dostala ocenění od místní i státní policie

Noah se rozhodl tuto strážkyni bezpečí občanů odměnit. Vyznamenal ji jako čestnou policistku a daroval jí policejní klobouk a odznak. Odznak byl tedy samozřejmě jen samolepka.

My této aktivní čestné policistce tleskáme a držíme palce. Snad se jí podaří alespoň v jejím městečku s piráty silnic zatočit.

Zdroj: caranddriver.com,

Autor: Michaela Pauerová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články