Hlavní obsah

Nejlepší sluchátka od Applu jsou stále nedostatkovým zbožím

Ani po čtyřech měsících od oficiálního uvedení na trh se dostupnost sluchátek AirPods Max nezlepšila. Obchody hlásí v případě nejlepšího modelu s logem nakousnutého jablka vyprodáno, a i samotný Apple avizuje dodání v horizontu několika týdnů.

Představení sluchátek Apple AirPods MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

Sluchátka AirPods Max si odbyla premiéru v polovině prosince a prakticky ihned po představení odstartovaly předobjednávky. Dostat novinku ještě před Štědrým dnem ale mohl jen ten, kdo si ji objednal skutečně mezi prvními.

Navzdory vysoké cenovce 16 490 Kč zájem o první velká sluchátka s logem nakousnutého jablka neopadl ani po svátcích. Apple na svých oficiálních stránkách uvádí, že sluchátka bude schopen doručit při současné objednávce až zkraje května.

Apple pohřbí HomePod

Hardware

To je však pořád lepší než u drtivé většiny tuzemských prodejců, kteří hlásí beznadějně vyprodáno. Celá řada z nich ještě ani nevyřídila několik týdnů staré objednávky. I to ilustruje fakt, že poptávka výrazně překonává nabídku.

Jak Novinky.cz upozornily již dříve, vysoká poptávka hraje do karet i nejrůznějším překupníkům. Ti nabízejí prostřednictvím internetových bazarů novinku s „vysokohorskou“ přirážkou. Netrpěliví fanoušci si tak budou muset sáhnout hlouběji do kapsy, v některých případech se totiž nabídky šplhají až k hranici 25 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Svou konstrukcí jsou sluchátka AirPods Max opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Sluchátka od Applu jsou nedostatkovým zbožím. Překupníci chtějí i 25 000 Kč

Hardware

Lákadlem má být i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. V obou ohledech má patřit novinka k tomu nejlepšímu na trhu, sluchátka mají mít velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy a průzračné výšky. Zkreslení má být zcela minimální. Na reálné testy si ale budeme muset samozřejmě počkat.

K jakémukoliv zařízení se zmíněná sluchátka připojují také prostřednictvím technologie Bluetooth 5.0. Výdrž činí 20 hodin.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Život bez kabelů: Jaká sluchátka vybrat?

Bezdrátových sluchátek je na trhu jako máku. Lidé mohou vybírat ze stovek různých modelů. Zatímco některé se hodí na poslech hudby, jiné učarují náruživým...

Výběr článků

Načítám