Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítěz bere vše. Házenkářky čeká bitva se Švýcarkami o postup na světový šampionát

České házenkářky sehrají ve Švýcarsku odvetu play-off kvalifikace mistrovství světa o postup na prosincový šampionát ve Španělsku. V prvním utkání jen remizovaly 27:27 po nepřesvědčivém výkonu. V klíčovém duelu se chtějí zlepšit a vrátit ke své hře. Přímý přenos sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 20:05.

Česká házenkářka Kamila Kordovská (čelem) se povzbuzuje s Markétou Jeřábkovou
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ludvig Thunman

"Jsme v poločase. Máme velké rezervy, víme o nich. Švýcarky si dokázaly, že se s námi dá hrát, že se přes nás dá přejít. Budeme muset do odvety hodně zlepšit naši hru, hlavně bude třeba do zápasu líp vstoupit," řekl trenér Jan Bašný.

Jeho svěřenkyně v sobotu proti Švýcarkám, které ještě nikdy nestartovaly na mistrovství světa ani Evropy, prakticky celý zápas dotahovaly. Těsně před koncem se dostaly do vedení, ale soupeř v poslední sekundě srovnal.

"Z mého pohledu vypadal první zápas hrůzostrašně, takhle jsme si to rozhodně nepředstavovaly. Pozitivní je jen to, že jsme neprohrály. Budeme muset zabrat, v druhém zápase hrát svoji hru, protože si myslím, že jsme se vůbec nedostaly do naší hry. Máme ještě jeden zápas, de facto je to 0:0," citoval svazový web nejlepší střelkyni prvního utkání Michaelu Hrbkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky v kvalifikaci na mistrovství světa remizovaly se Švýcarskem

Český tým v sedmi zápasech se Švýcarskem ještě neprohrál. "Odveta bude více vyhrocená. Rozhodne momentální forma, to, jak se kdo vyspí. Ony mají výhodu domácího prostředí, i když před prázdnými halami to na člověka tolik nepůsobí," připomněla Hrbková, že kvůli koronavirové pandemii se hraje většina sportovních soutěží bez diváků.

"Ano, hrajeme ve Švýcarsku, ale myslím si, že tohle nás nesmí až tolik ovlivnit. Musíme se vrátit k naší hře. Vím, že v obraně umíme hrát agresivněji, musíme gólmankám pomáhat. Musíme se vyvarovat technických chyb, být v klidu a bojovat," dodala česká spojka.

Češky na minulém mistrovství světa předloni nehrály po těsné porážce v play-off s Černou Horou. Na šampionátu v roce 2017 národní tým překvapivě došel až do čtvrtfinále a konečným osmým místem stanovil nejlepší výsledek v samostatné historii. Za působení Bašného postoupily reprezentantky na mistrovství světa ještě v roce 2013, kdy obsadily 15. příčku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články