Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jdeme společně za naším cílem, řekl Roman po prvním vítězném gólu v extralize

První vítěznou branku v české extralize si slovenský útočník Miloš Roman z Třince připsal v pravý čas. Oceláři totiž i díky němu zdolali ve druhém finále play-off Liberec 3:1 a v sérii na čtyři vítězná utkání vedou před dvěma zápasy na severu Čech 2:0.

Miloš Roman a Wiliam Jack Rodewald z Třince se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Já se snažím každé střídání pomoci týmu, hrát zodpovědně a udělat všechno pro to, aby každé střídání bylo úspěšné. Je super, že mi to tam padlo, ale myslím, že je to jedno, kdo dá gól. Jdeme si všichni společně za naším cílem," řekl Roman.

Třinec ve druhé polovině druhé třetiny vytěžil ze série Libereckých trestů náskok 2:0. Nejdříve po vyloučení Bílých Tygrů za příliš mnoho hráčů na ledě a faulu Petra Kolmanna využil výhodu pěti proti třem Petr Vrána a Roman se prosadil po vyloučení kapitána hostů Petra Jelínka na pět minut a do konce utkání za zákrok na Matěje Stránského.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. finále Třinec – Liberec

Roman se po přihrávce Tomáše Kundrátka trefil z pozice mezi kruhy. "Udrželi jsme puk v pásmu. Myslím, že Paťo Hrehorčák to dával nahoru na Davida Musila, ten to přenesl. Já jsem se snažil nabídnout na středu a dostal jsem to. Viděl jsem, že tam mám místo, tak jsem to poslal na bránu a jsem rád, že to tam spadlo," popsal Roman svou trefu.

Celkem má v extralize rodák z Kysuckého Nového Mesta, který minulé tři sezony působil ve Vancouver Giants ve WHL, na kontě ze 48 utkání 9 branek a 15 bodů.

Oceláři si v utkání připsali také 26 zblokovaných střel oproti 11 na straně Liberce. Sám Roman zastavil tři. "Každý hráč, co jde na led, ví, že tyto maličkosti můžou rozhodnout. Když je možnost zblokovat střelu a nepustit to na bránu, tak jdu do toho. Jsem rád, že mě to trefilo a neprošlo do brány. Musíme v tom všichni pokračovat," prohlásil.

V neděli vyhrál v úvodním utkání Třinec 6:2, druhý duel byl daleko defenzivnější. "Myslím si, že Liberec se podíval na video, připravil se na nás zodpovědně a pohlídal si všechna přečíslení. Tentokrát rozhodla o výsledku disciplinovanost," podotkl Roman.

Třinec ve 45. minutě také inkasoval v oslabení tří proti pěti, kdy se prosadil Michal Bulíř, ale udržel si vedení a 38 sekund před koncem při power-play pojistil výhru Jack Rodewald. "Šli jsme si za tím, řekli jsme si, že to musíme udržet. I když se do nás tlačili, tak jsme se snažili hrát jednoduše, posouvat puky z pásma," konstatoval.

Oceláři se blíží obhajobě titulu z roku 2019, na severu Čech budou dál bojovat za stavu 2:0 na zápasy. "Teď máme čas, abychom trochu zregenerovali a připravili se zodpovědně, protože přijde nový zápas," zakončil Roman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články