E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Do Cannes nebo do Varů s vlastním filmem? Soutěž Nespresso Talents čeká na vaše nápady

19. duben 2021

Nespresso pořádá šestý ročník mezinárodní soutěže filmů na výšku. Téma letošního ročníku je „Činy jsou více než slova“. Hledají se inspirativní příběhy o tom, jak měnit svět k lepšímu. Odměnou pro finalisty domácí soutěže je cesta na festival do Karlových Varů.

Foto: Nespresso

Žijeme ve zcela bezprecedentní situaci a nikdy nebylo tak důležité měnit náš svět k lepšímu tak jako teď. Proto Nespresso vyzývá účastníky, aby ukázali, jak chtějí inspirovat ostatní, aby se k tomuto trendu přidali a aby byl jejich pozitivní dopad na svět co největší. Letos mají filmaři v soutěži Nespresso Talents za úkol ukázat, co pro ně znamená, že „činy jsou více než slova“. I zdánlivě drobný krok může vyvolat mimořádnou pozitivní změnu – pro jednotlivce, pro rodinu, pro komunitu nebo i pro celý svět. Filmy mají moc to ukázat. 

Filmy na výšku

Každoroční filmová soutěž snímků na výšku opět představí výjimečné talenty z celého světa. Všechny zaslané snímky musí být točené na výšku (formát 9:16), díky čemuž si mohou účastníci vyzkoušet svou kreativitu ve formátu, který je dnes běžný na nejoblíbenějších platformách sociálních médií. 

Snímky do soutěže je možné zasílat do 16. května 2021 na Nespresso.com/talents. Ze všech přihlášených snímků jich postoupí do dalšího kola třicet, z nich odborná porota vybere nejlepší tři. Každý výherce získá nejenom finance na rozjezd své filmové kariéry, ale také exkluzivní pozvánku na filmový festival v Cannes, kde se vybrané filmy představí. Tři autoři vítězných filmů také dostanou příležitost projít mentoringem na La Semaine de la Critique v Cannes, což je paralelní sekce filmového festivalu, která má za cíl objevovat nové talenty a představovat jejich debuty a druhé snímky.

Foto: Nespresso

Současně s celosvětovou soutěží běží i lokální část soutěže, do které budou automaticky zapojeni všichni čeští filmaři, kteří na webové stránky Nespresso.com/talents nahrají svoje dílo. Domácí porota vybere tři finálové snímky a jejich tvůrci budou pozváni na Mezinárodní Filmový Festival Karlovy Vary, během kterého proběhne vyhlášení vítěze. Autor vítězného snímku vyhraje 3 000 eur, tvůrci videí, kteří se umístí na druhém a třerím místě, obdrží výhru ve výši 1 000 eur. V lokální porotě usedne režisér Šimon Šafránek, loňská finalistka mezinárodního kola Daniela Hýbnerová, herečka Tereza Ramba a influencerka Teri Hodanová.

Mluvit o tom nestačí

Pozitivní dopad na svět si společnost Nespresso dala jako svůj závazek. A proto bude kompenzovat uhlíkovou stopu celé soutěže Nespresso Talents. Ve spolupráci s organizací PUR Projet nabídne každému filmaři či filmařce, kteří se soutěže zúčastní, možnost podpořit agrolesnické projekty a sponzorovat zasazení pěti stromů. Cílem je pomoci malým pěstitelům přejít na výrobu biokávy s použitím poznatků agrolesnictví. Přesně v souladu s tématem soutěže – hlavní jsou činy.

Jestli uvažujete nebo mluvíte o tom, že byste chtěli natočit film nebo zlepšit svět, právě teď je ten správný čas přejít od slov k činům. 

Podívejte se na úvodní video Nespresso Talents 2021

Článek vznikl ve spolupráci se společností Nespresso.

Popup se zavře za 8s