Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek obdržel trest na dvě utkání

Date of publication Author Klub

Liberec - Do dvou domácích zápasů finálové série půjdou Tygři bez svého kapitána. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík udělil Petru Jelínkovi trest v počtu dvou duelů za zákrok na Matěje Stránského.

Za tvrdý atak ve druhém finálovém střetnutí obdržel Petr Jelínek od rozhodčích trest na 5 minut plus do konce zápasu. Od 36. minuty se tak na ledě neobjevil. Jeho zákrokem se následně zabývala i disciplinární komise. Její předseda Viktor Ujčík nakonec Jelínkovi udělil trest na dvě utkání.

„Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to levým ramenem ve snaze zabránit mu v napadání. Hráč při něm neoddělil ruku od těla ani významně nezvýšil rychlost, nade vši pochybnost však při střetu zasáhl primárně hlavu protihráče, který nebyl v držení kotouče a zákrok tak nemohl očekávat ani se mu v souladu s pravidly ledního hokeje bránit,“ uvedl Viktor Ujčík ve svém prohlášení.

Petr Jelínek tak bude Tygrům chybět v obou domácích zápasech finále. Třetí souboj s Oceláři začíná na libereckém ledě ve čtvrtečních 18:30.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit