Bílí Tygři Liberec

Tygři jdou zabojovat o vyrovnání finále! K dispozici mají dva domácí zápasy

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - První dvojutkání finálové série zvládl lépe Třinec, který vyhrál obě utkání na svém území. Po dvoudenní přestávce budou mít pro změnu výhodu domácího prostředí Tygři. Třetí duel odstartuje ve čtvrtečních 18:30, čtvrtý o den později v 17:00. Obě střetnutí vysílá ČT Sport i O2 TV Sport.

Třinec vs. Liberec 2:0 na zápasy

1. zápas: Třinec vs. Liberec 6:2
2. zápas: Třinec vs. Liberec 3:1

Rozhodující pasáž prvního střetnutí přišla už v prvním dějství, v němž Třinečtí skórovali hned třikrát. Během druhé třetiny sice Tygři dvakrát reagovali, jenže domácí okamžitě svůj náskok zase navýšili a zkušeně si dokráčeli pro první bod v sérii.

Druhé měření sil bylo oproti tomu dlouho vyrovnané. V prostřední dvacetiminutovce ovšem Oceláři využili dvě přesilové hry a dostali se do dvojnásobného vedení. Liberečtí snížili a až do poslední minuty bojovali o vyrovnání, které ale bohužel nepřišlo. Třinec tak pro sebe uzmul druhý bod.

Jaroslav Vlach o druhém zápase:

„Věděli jsme, že jsme v prvním utkání nepředvedli dobrý výkon. V druhém zápase jsme se to snažili změnit a myslím, že jsme nehráli špatně. Bohužel jsme v oslabení dostali dva góly. Doma se musíme vyvarovat faulů, ty v play-off rozhodují. Rozhodně zabojujeme, abychom se do Třince vrátili za vyrovnaného stavu.“


Faktor přesilových her

Jak sami hráči často opakují, play-off rozhodují speciální formace. A letošní finále jim jednoznačně dává za pravdu. Přesilové hry jsou zatím jednoznačně alfou a omegou této série.

V prvním střetnutí se Slezané prosadili hned ve své první početní výhodě a díky tomu se dostali do vedení 2:0. V zápase č. 2 svůj náskok získali rovněž při nestandardním počtu hráčů na ledě. Přesilovku rovněž využili i svěřenci Patrika Augusty při jejich kontaktní trefě. Budou tyto situace klíčové i v následujících utkáních?

Petr Kváča před třetím zápasem:

„Druhý zápas byl z naší strany o dost lepší, musíme se od toho odrazit. Dokázali jsme si, že s nimi můžeme hrát. Jsem na kluky pyšný, jak se z toho po těžkém prvním duelu dostali. Rozhodně neházíme flintu do žita, jdeme dál. Když Sparta vyrovnala z 0:3, proč by se to nám nemohlo povést z 0:2?“


Domácí prostředí

Liberečtí sice ve finále prohrávají 0:2 na zápasy, nyní ale budou mít poprvé v sérii výhodu domácího ledu. Díky výjimce ministerstva zdravotnictví navíc bude v hledišti i malé množství fanoušků, kteří by měli šelmám vlít do žil další energii!

Severočeši se rozhodně nevzdávají a budou připraveni se na svém stadionu porvat o vyrovnání série! Třetí bitva je v plánu ve čtvrtek od 18:30, úvodní buly čtvrtého duelu padne následující v 17:00!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit