Netflix v prvním čtvrtletí roku nedosáhl výsledků, jaké si představoval

Netflix v prvním čtvrtletí roku nedosáhl výsledků, jaké si představoval
Fotografie: unsplash.com
  • Za první čtvrtletí letošního roku přibyly 4 miliony nových předplatitelů
  • To je čtyřikrát méně než v loňském roce
  • Celosvětově má Netflix aktuálně 208 milionů uživatelů

Pandemie koronaviru má plusy i mínusy. V loňském roce se vzhledem k světovému lockdownu Netflixu velmi dařilo. Přispěly tomu i nové série oblíbených seriálů, nové reality show a filmy. To se ale nedá říct o roce letošním.

Za první čtvrtletí letošního roku přibyly pouze 4 miliony nových předplatitelů. To není podle The Verge úplně špatné číslo, ale v porovnání s minulým rokem, kdy za první čtvrtletí Netflix získal čtyřikrát více uživatelů, se to dá považovat za velmi výrazné zpomalení růstu. Netflix má nyní celosvětově 208 milionů předplatitelů. To ale není ani podle streamovací platformy číslo, kterého chtěla do konce prvního čtvrtletí roku 2021 dosáhnout. Podle čtvrtletního plánu chtěl Netflix 210 milionů uživatelů.

Pandemie ovlivnila Netflix i negativně. Kvůli pandemii se muselo pozastavit natáčení pokračování oblíbených seriálů, a tak Netlix nemůže divákům nabídnout to, na co už dlouhou dobu čekají. Netflix musí aktuálně čelit i vzrůstající konkurenci. HBO Max a Disney+ lákají nové předplatitele zajímavými tituly.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze