ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 22961 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Hybatelé rezonance nabídnou online s Kristinou Barta a Nikol Bókovou

0 jsk 23.4.2021

Cyklus klavírních recitálů Hybatelé rezonance reaguje na covidovou dobu a ve čtvrtek 29. dubna od 20.30 hod. přináší mimořádné on-line setkání dvou výjimečně talentovaných půvabných dam, jejichž klavírní recitály byly plánovanou ozdobou třetího ročníku. Kristina Barta (na snímku) i Nikol Bóková se v přímém přenosu setkají v Anežském klášteře nejen v dialogu na koncertním křídle C. Bechstein D282, ale také v rozhovoru, kdy Nikol vyzpovídá Kristinu a Kristina Nikol. Během večera tak zazní to, co slovy nelze vyjádřit, a naopak slova doplní, co nelze vyjádřit jen hudbou.

„Možnost takovéto pestrobarevné spolupráce v časech, jako jsou tyto, je velká radost. Zahraji část z nového repertoáru, připravovaného speciálně pro Hybatele, zazní moje nejnovější autorská kompozice, setkáme se poprvé s Kristinou, a budeme si navzájem interprety i publikem, zpovídaným i tím, kdo se ptá a naslouchá. Těším se na všechno, co tento večer spojí!“ říká Nikol Bóková.

Kristina Barta dále prozrazuje: „Během večera zahraji skladby z mého nového alba Love and Passion, které jsou původně psané pro quintet, takže to pro mě bude velmi zajímavý experiment. Dále mám připravenou zcela novou kompozici, která je inspirována událostmi posledního roku. A předpokládám, že svou hru zakončím nějakým oblíbeným jazzovým standardem. Zároveň se těším na první osobní setkání s Nikol.“

(foto: Petr Krejčí)