Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
CYCLES OF REVOCATION - Materiál máme kompletně hotový a v současné době už nahráváme ve studiu

CYCLES OF REVOCATION - Materiál máme kompletně hotový a v současné době už nahráváme ve studiu

Vydáno: 23.04.2021 06:15 v sekci Rozhovory - Víťa Magua

Death metaloví CYCLES OF REVOCATION prošli od dob svého vzniku v roce 2016 několikrát ráznou změnou v sestavě, debutovali před dvěma lety albem "Songs Of Vomiting Mind" a v současné době pracují na další desce. Pro seznámení s tvorbou kapely doporučuji záznam z koncertu z března roku 2019 z Hell klubu v Chropyni, který je k vidění na YouTube. I k němu se váže jedna z odpovědí, ve kterých se prostřídali postupně tři členové kapely.


V roce vzniku CYCLES OF REVOCATION jste natočili singl "Future Is Blending" ještě s automatickým bubeníkem, poté jste doplnili sestavu o další členy, ale tentýž rok také ukončili činnost. Co bylo příčinou?
Roman: U CYCLES OF REVOCATION mělo jít původně o studiový projekt mě a Martina Pánka. S živými koncerty se tehdy nepočítalo a bylo snažší bicí naprogramovat, než shánět bubeníka. Za nějaký čas pak přišla myšlenka tento projekt přetransformovat na plnohodnotnou kapelu, a tak se ke mně a Martinovi posléze připojili kytarista, basák a bubeník. Ohledně ukončení činnosti CYCLES OF REVOCATION nešlo to, že bychom si nesedli lidsky, rozuměli jsme si velice dobře. Bohužel překážkou pro fungování kapely byly rodinné a pracovní důvody členů.
 
Zhruba rok poté se ti podařilo rozjet novou sestavu. Vzniklo demo "Death Is Waiting", které nazpíval zakládající člen Martin Pánek, ale v sestavě kapely dál nebyl.
Roman: Byla to spíše jen výpomoc na neurčito od kluků z INCEPTION OF FALL. Co se týče Martina, je pouze studiový zpěvák, tudíž s ním na živé hraní počítat nemůžeme.
 
Před vznikem alba "Songs Of Vomiting Mind" přišel do kapely zpěvák Petr Strelec (LILITH, ENIGMATIC FAITH), se kterým jste hráli na akci Death Metal Grind Session Vol.5 v Hell klubu v Chropyni. Z akce byl pořízen záznam, který je k vidění na YouTube. Jak vzpomínáte na tuto akci a jak se vám hrálo?
Roman: Poněkud retrospektivní otázka, ale rád odpovím. Bylo to jedno z našich úplně prvních živých vystoupení. Mělo to náboj a hrálo se nám parádně. Dá se říct, že nás tato akce nakopla kupředu.
 
Nicméně i tato sestava, která odehrála zmíněnou akci, po nějaké době skončila. Jaký byl důvod?
Roman: Hráli tam se mnou tehdy kluci z INCEPTION OF FALL. Samozřejmě pro ně byla jejich domovská kapela prioritou. Také tehdejší zpěvák Petr byl pracovně vytížený, a tak po tom, co se věci nedaly skloubit časově dohromady, se sestava rozpustila.
 
Neměl jsi někdy chuť po všech těchto peripetiích CYCLES OF REVOCATION nadobro pohřbít?
Roman: Samozřejmě! A ne jednou. Ovšem tahle kapela je mou osobní srdcovou záležitostí a takovým mým dítkem, takže by byla určitě škoda ji pohřbít. Je to v podstatě jen o nalezení  správných lidí k sobě, což se teď už snad povedlo.
 
V současné době připravujete novou desku. Co o ní nyní můžeš prozradit? 
Roman: Materiál máme kompletně hotový a v současné době nahráváme ve studiu. Na desce bude devět nových skladeb a podle mě půjde zatím o nejlepší materiál v historii kapely.
 
Budeš opět autorem všech skladeb?
Roman: Tentokrát jsme zvolili jiný přístup a ruku k dílu přiložili všichni, což je určitě velký přínos.
Michal: Ano, i když většina materiálu pochází z dílny Romana, do skládání jsme dvěma skladbami přispěli já a basák Pavel. Určitě se skladby malinko odlišují rukopisem, o to pestřejší ale deska bude.
 
Jak je to s textovou náplní chystaného alba. Spojuje písně na něm nějaký koncept?
Martin:  Co se týče textů k nové desce, můžeš je pojmout jako jeden celek, ale také nemusíš. Tady více méně záleží na názoru jednotlivce. V podstatě jsem se při psaní textů pro album věnoval tématu člověka, který se nedokáže vyrovnat s vlastním životem. Už mi několik lidí řeklo, že jsou moje texty dost depresivní, já si ale myslím opak, dalo by se zajít ještě hlouběji. Je to i takový popis úpadku společnosti v poslední době. Celý život s tebou někdo manipuluje a říká ti, co máš a nemáš dělat. O tomto tématu by se daly vést dlouhé rozhovory…  Svět je plný nenávisti, korupce, nesmyslných válek, na desce zmiňuju i pocity zoufalství. Nahrává tomu všemu i současná světová situace, která lidi morálně vysiluje.
 
S jakou vizí se účastníte soutěže Spark Fresh Blood? 
Michal: Chtěli bychom hlavně, abychom se dostali do širšího posluchačského povědomí a naše hudba se tak dostala, jak nejdál to jen půjde.
 
Na závěr buďme optimističtí v tom, že se alespoň přes léto nějaké koncerty uskuteční. Můžeme v tomto případě na nějakou takovou akci s CYCLES OF REVOCATION fanoušky pozvat?
Michal: Rád bych byl optimistický, ale v současnosti nevíme ani co bude zítra. Akci zatím žádnou naplánovanou nemáme, nejvyšší prioritou je teď pro nás dokončit desku ve studiu. Potom se uvidí, co pandemická situace dovolí. Až se ale naskytne nějaká příležitost si zahrát, určitě budeme všechny včas informovat, hlavně na našem Facebooku.
 

Facebook CYCLES OF REVOCATION 

Vznik: 2016
Místo: Přerov
Styl: death metal

Diskografie:
2018 - Death Is Waiting  (EP)
2019 - Songs of Vomiting Mind  
2020 - Cursed By Own Fate (Promo)
2021 - Death Is Waiting (SP Remastered)

Sestava:
Martin Pánek - zpěv
Roman Krejčí - kytara
Pavel Bártek - baskytara
Michal Škubna - bicí


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air
Vydáno: 29.03.2024 v sekci Aktuality
Black metalová formace BEYOND THE DARK ANGEL přichystala na červenec letošního roku první ročník festivalu Leviathan Open Air, který se uskuteční 27.7. v Chlumčanech u Plzně. „Pro tuto akci jsme vybírali kapely s odlišnými... číst dále
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále