Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Superliga je minulostí. "Všichni chceme vidět Real v Lize mistrů," hlásí Zidane před semifinále

Semifinále Champions League startuje. V úvodním duelu se Real Madrid utká po 23 letech s Chelsea a poprvé v rámci milionářské soutěže. Měření sil dvou z dvanácti zakladatelů ostře kritizovaného projektu Superligy začne ve španělské metropoli v 21:00. V druhém semifinále vyzve Paris St. Germain ve středu Manchester City.

Karim Benzema
zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto/ autor: Jvşrgen Fromme

"Chelsea odvedla v letošním ročníku Ligy mistrů dobrou práci a zaslouží si být v semifinále. Stejně jako my," řekl trenér madridského mužstva Zinédine Zidane. "Musíme být ostražití, dobře bránit a pokusit si vytvořit šance," doplnil francouzský kouč.

Real ve čtvrtfinále přešel přes jiného anglického soupeře Liverpool. Ve všech soutěžích neprohrál sedmnáctkrát za sebou, ale ve třech z posledních čtyř zápasů uhrál výsledek 0:0.

Trenér Thomas Tuchel však na lavičce "blues" nebyl poražen ani v jednom z deseti venkovních utkání. "Být sami sebou, taková je strategie. Spoléhat na sebe, své přednosti a dělat věci, které nám dodají sebevědomí. Snad to nepřekombinujeme na hřišti ani v hlavě. Potřebujeme špičkový týmový výkon," uvedl německý stratég, který loni dovedl do finále PSG.

Ohrozí Chelsea uzdravený Hazard?

Za domácí by mohla nastoupit i někdejší opora soupeře Eden Hazard. Belgický záložník totiž odehrál po dalším zranění závěr sobotního ligového utkání s Betisem Sevilla (0:0). Ze zdravotních důvodů bude naopak scházet trio Ferland Mendy, Sergio Ramos, Lucas Vázquez. Federica Valverdeho navíc vyřadil koronavirus. Jedinou absencí v kádru Chelsea je zraněný Mateo Kovačič.

Eden Hazard z Chelsea se raduje z gólu ve finále Evropské ligy
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Půjde také o střetnutí dvou z dvanácti zakladatelů Superligy, jejíž ohlášení v minulém týdnu vzbudilo obrovskou vlnu kritiky a UEFA zapojeným klubům pohrozila mimo jiné vyřazením z Ligy mistrů. Zatímco prezident Realu Florentino Pérez, který měl být prvním ředitelem elitní uzavřené soutěže, definitivní konec projektu odmítá, majitel Chelsea Roman Abramovič už se za účast "blues" v Superlize veřejně omluvil.

"Je absurdní si představit, že bychom nebyli v příštím ročníku Ligy mistrů. Hodně se o tom zvenku mluvilo a bude mluvit. My to nemůžeme ovlivnit, takže se soustředíme jen na zápas. Podle mého názoru všichni chceme vidět Real v Lize mistrů," prohlásil Zidane, jehož svěřenci jsou s 13 trofejemi nejúspěšnějším týmem historie Champions League.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články