Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Úvodní semifinále Ligy mistrů vyhráli fotbalisté Manchester City, Pařížani museli konec zápasu dohrát bez Gueyeho

Fotbalisté Manchester City slaví první branku zápasu. foto: Reuters

Paříž - Fotbalisté Manchesteru City vyhráli po obratu úvodní semifinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain 2:1. Domácí poslal do vedení po čtvrthodině hry Marquinhos, ale v 64. a 71. minutě Kevin De Bruyne a Rijád Mahriz otočili skóre. Od 77. minuty navíc francouzský celek hrál bez vyloučeného Idrissy Gueyeho. Odveta se uskuteční příští úterý v Anglii.
  23:01

„Citizens“ neprohráli s Pařížany ani čtvrtý duel v evropských pohárech. Vítěz se ve finále utká s Realem Madrid, nebo Chelsea, jejichž úterní souboj ve Španělsku skončil 1:1. Finále je na programu 29. května v Istanbulu.

Semifinále Ligy mistrů si zahrají Real i Manchester City. Jedna odveta skončila bez branek, druhou rozhodla penalta

V domácí sestavě nechyběl nejlepší kanonýr týmu v soutěži Mbappé, který o víkendu kvůli zranění nedohrál ligový duel s Metami. Po pětizápasové absenci se vrátil uzdravený stoper Marquinhos.

Jako první zahrozili v 13. minutě Pařížané, ale Neymarovu ránu pod břevno Ederson vytáhl. O dvě minuty později se domácí radovali. Kapitán Marquinhos naběhl na Di Maríův rohový kop a hlavou na vzdálenější tyč nedal Edersonovi šanci.

Real, Manchester City a Chelsea vyloučí z aktuální Ligy mistrů kvůli založení superligy, tvrdí funkcionář UEFA

Za hosty poté zahrozil Silva, ale jeho zakončení z úhlu k tyči si brankář Navas pohlídal. V závěru úvodního poločasu se neprosadil ani Foden.

Manchester srovnal v 64. minutě, když De Bruyneho centr do vápna propadl až do sítě. O sedm minut později Mahriz z přímého kopu dokonal obrat. Šanci na závěrečný tlak PSG zmařil Gueye, který ostře přišlápl Gündoganovi lýtko a dostal červenou kartu. „Citizens“ od prosince vyhráli venku 18. soutěžní duel za sebou, čímž vylepšili anglický rekord.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...