Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále poprvé, či opět? City vyzvou v odvetě PSG a Guardiola volá po dokonalém výkonu

Finále Ligy mistrů si ještě nikdy nezahráli. Teď jsou mu ale blízko. Hodně blízko. Fotbalisté Manchesteru City budou v semifinálové odvetě proti loňskému finalistovi soutěže Paris St. Germain hájit úvodní vítězství 2:1 z Paříže. "Vzhledem k síle soupeře musíme podat téměř dokonalý výkon," burcuje před utkáním kouč domácích Pep Guardiola. Sestřih utkání odvysílá od 23:00 program ČT sport.

Utkání PSG - Manchester City
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: JB Autissier

Vítěz si o nejprestižnější klubovou trofej zahraje v Istanbulu s Chelsea, nebo Realem Madrid. Druhé semifinále v Londýně je na programu ve středu, úvodní duel ve španělské metropoli skončil 1:1.

PSG minulou středu v Parku Princů brzy vedl zásluhou Marquinhose, ale loňský finalista ve druhém poločase náskok neudržel. Za City se prosadili Kevin De Bruyne a Rijád Mahriz, domácí Idrissa Gueye navíc dostal červenou kartu a přijde o odvetu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Manchester City

"Pokud budeme hrát jako v první půli, tak je můžeme porazit, ale samozřejmě to musíme vydržet celých 90 minut. Nebude to snadné, ale podle mě jsme na takové zápasy připraveni. V Manchesteru nemáme co ztratit, takže tam necháme všechno," řekl obránce PSG Alessandro Florenzi.

"Musíme mít víru. Bez ohledu na statistiky nebo procentuální šanci na vítězství a postup. Každý Pařížan v nás musí věřit. Můžu slíbit, že budu bojovat a udělám všechno, co je v mých silách, abychom uspěli," přidal útočník francouzských šampionů Neymar.

City na svém stadionu neprohráli v posledních 13 pohárových utkáních a v aktuálním ročníku Ligy mistrů doma zvítězili ve všech pěti duelech. PSG ale venku drží sérii 10 soutěžních výher, v sedmi případech svěřenci kouče Mauricia Pochettina nastříleli tři a více branek. Domácí nehlásí žádné absence, Pařížané doufají, že budou mít po zranění lýtka k dispozici nejlepšího střelce Kyliana Mbappého.

"Pokud se v odvetě budeme bát a nebudeme hrát tak, jak dokážeme, PSG to může otočit. Když ale předvedeme naši hru, tak snad postoupíme do finále," konstatoval trenér City Pep Guardiola. "Vzhledem k síle soupeře musíme podat téměř dokonalý výkon," dodal španělský kouč, jehož svěřenci mají na dosah třetí anglický titul za poslední čtyři roky a v této sezoně už vyhráli domácí Ligový pohár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články