Policie vylovila v úterý kolem 16:00 ze Svratky mrtvolu člověka. Blesku to řekl policista. Svědek zavolal policisty poté, co si krátce po 15:00 všiml těla ve Veslařské ulici na hladině. „Policejní potápěči pak asi hodinu poté tělo vylovili z vody,“ řekl službukonající policista.

Policie odmítla spekulovat, zda se jedná o pohřešovaného Tomáše Pospíšila (15). „Tělo je obalené blátem a nějakou dobu ve vodě bylo. Určit, zda jde o muže, nebo ženu, nebylo na první pohled možné,“ zmínil svědek. Nyní kriminalisté zjišťují totožnost mrtvoly. „Více informací uvolníme ve středu,“ sdělili.

Zachytilo se tělo pod větvemi?

Tělo našli potápěči v tůni pod autobusovou zastávkou Veslařská, naproti tenisovým kurtům. Upozornili je na ně kanoisté. Těm policisté kvůli tomu následně zrušili trénink. „Je možné, že tělo vyplavalo poté, kdy sportovci pádly zčeřili vodu. V tom místě jsou nánosy, které se střídají s tůněmi, které jsou hluboké i šest metrů,“ řekla Blesku zkušená kanoistka Olga, která řeku detailně zná. „Ve vodě jsou napadané i větve, pokud se tělo zachytilo pod nimi, bylo takřka nemožné jej najít,“ tvrdí sportovkyně.

Video
Video se připravuje ...

Hasiči při pátrání po Tomáši Pospíšilovi procházeli i splav v brněnském Jundrově. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
41 fotografií