Hlavní obsah

Brífink ministra Hamáčka k cestě do Moskvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ve středu vystoupí na mimořádné tiskové konferenci. Vyjádřit by se měl k informacím serveru Seznam zprávy z úterka. Podle zjištění redakce Hamáček údajně navrhoval, že během plánované cesty do Moskvy vymění „ututlání“ informací z kauzy Vrbětice za vakcínu Sputnik a konání americko-ruského summitu v Praze. Brífink je naplánovaný na 12. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK Jana HamáčkaVideo: ČTK

 
Článek

Hamáček již v úterý tuto variantu jednoznačně odmítl. Podle něj je článek založených na lžích a spekulacích a prospívá jedině Rusku.

„Všechny tyto nesmysly slouží Rusku a oni z toho mají obrovskou radost,” uvedl v úterý večer v České televizi. Postavili se za něj také jeho straničtí kolegové.

Hamáček někomu leží v žaludku, vzkázali poslanci ČSSD

Domácí

Těsně před Hamáčkovou tiskovkou premiér Andrej Babiš pro Českou televizi řekl, že Hamáčkovi věří a že varianta, že by se v Rusku snažil vyměnit kauzu Vrbětice za vakcíny Sputnik V, je nesmysl.

„Ostudné” jednání

Hamáčkovou cestou se zabývala již v úterý večer na mimořádné schůzi za zavřenými dveřmi Poslanecká sněmovna. K žádnému výsledku ale nedospěla. S delším proslovem vystoupil pouze Hamáček, premiér Babiš se ke slovu podle přítomných nedostal.

Stejně tak nevystoupili ani další pozvaní, mezi nimi nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, šéf BIS Michal Koudelka a policejní prezident Jan Švejnar.

„Styděl jsem se za to, jak jednání probíhalo, a za způsob komunikace. Bylo mi líto lidí, kteří od roku 2014 tuto trestnou činnost vyšetřují a strávili na tom měsíce času,” okomentoval jednání ve Sněmovně Zeman.

Zeman: Při jednání poslanců jsem se styděl

Domácí

Pokračovat by tato schůze měla ve středu. A to buď po projednání stavebního zákona, o kterém poslanci jednají od rána, nebo po mimořádné schůzi, která je naplánovaná na 14:30.

Reklama

Výběr článků

Načítám