Hlavní obsah

Bartyová - Kvitová 6:1, 3:6, 6:3Pomsta se nekonala, Muchová zahodila tři setboly! Kvitová se prala se světovou jedničkou

Madrid/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová si semifinále prestižního turnaje v Madridu nezahraje. Po obrovském boji totiž podlehla světové jedničce Ashleigh Bartyové z Austrálie po setech 1:6, 6:3 a 3:6. Karolína Muchová pak proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové nezvládla koncovky obou setů a prohrála 6:7 a 6:7. Nepovedlo se jí tak pomstít krajanku Karolínu Plíškovou, která na turnaji dříve také Rusce podlehla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Kvitové s BartyovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

První set? To byla tenisová krasojízda v podání světové jedničky. Na kurtu řádila jako uragán a pro Lvici z Fulneku po dvou prohraných servisech bylo úspěchem, že nedostala potupného kanára. Sadu nicméně ztratila poměrem 1:6.

Už začátek druhého dějství zápasu ale ukázal, že se Kvitová o postup popere ze všech sil. Ve druhé hře vzala Bartyové podání a brejk udržela až do konce sady, kterou trojnásobná vítězka madridského turnaje vyhrála 6:3. Rozhodnout o vítězce tak musel rozhodující set.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Tenistka Petra Kvitová skončila na antuce v Madridu ve čtvrtfinále po prohře se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Zápas byl plný zvratů a emocí.

I tady nebylo o dramatické okamžiky nouze. Bartyová rychle urvala vedení 3:0 a vypadalo to, že Kvitovou sfoukne jako uragán. To se ale světová jednička přepočítala, česká tenistka se zvedla a dokázala snížit na 2:3 a šla servírovat. Aby zvratů nebylo málo, zaváhala pro změnu na servisu světová dvanáctka a náskok Bartyové opět narostl.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Neskrývala radost. Australská tenistka Ashleigh Bartyová oslavuje postup přes Petru Kvitovou.

Drama bylo k vidění v Madridu i dál. Kvitová si při podání soupeřky vypracovala možnost brejku, jenže ji neproměnila a Australanka nakonec game získala ve svůj prospěch a tím i pohodlné vedení 5:2. Česká tenistka pak v osmé hře odvrátila dva mečboly a uhrála své podání. Jenže víc už toho nezvládla a Bartyová zápas dopodávala do vítězného konce. Srovnala tak zápasovou bilance s Kvitovou na 5:5 a vyhrál pět z posledních šesti vzájemných duelů.

Pomsta se nekonala

První set bitvy mezi Karolínou Muchovou a Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou byl pořádně dramatický. Dlouho si obě tenistky držely podání, až za stavu 4:4 prolomila servis Češky jednačtyřicátá hráčka světového žebříčku a šla servírovat na podání v setu. Jenže Muchová okamžitě manko smazala a šla do vedení.

K zisku první sady byla Češka blízko ve dvanácté hře, kdy měla tři setboly, jenže nakonec se šlo tie-breaku. Tam uhrála Muchová první míč, jenže navrch měla nakonec Pavljučenkovová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Pavljučenkovová - MuchováVideo: sntv

Druhé dějství bylo představením, kdy se tenistky předháněly v tom, která z nich ztratí podání častěji. Oběma se to povedlo třikrát, takže se skóre přelévalo. Muchová každopádně vedla 5:3 a zdálo se, že skóre vyrovná. Nakonec měl i tento set dramatickou koncovku v podobě zkrácené hry. A stejně jako v úvodní sadě patřil tie-break Rusce. Ta si za stavu 6:1 vypracovala pět mečbolů. První česká tenistka odvrátila, druhý už nikoliv a bylo hotovo. Pavljučenkovová tak vyřadila v Madridu po Plíškové i další Češku.

Talent Alcaraz na 18. narozeniny prohrál v Madridu s Nadalem

Španělský tenisový talent Carlos Alcaraz oslavil středeční 18. narozeniny zápasem proti svému idolu Rafaelu Nadalovi na antukovém turnaji v Madridu. Druhý hráč světa mu v utkání druhého kola nedal šanci a mladého krajana v generačním souboji porazil 6:1, 6:2.

"Má ohromný potenciál. Je mladý a jde mu to výborně. Už teď hraje skvěle. Věřím, že z něj brzy bude fantastický hráč," uvedl čtyřiatřicetiletý vítěz dvaceti grandslamových turnajů. "Přeju mu to nejlepší. Jako španělský hráč a fanoušek mám za to, že někoho takového potřebujeme. Je bezva, že ho máme," prohlásil Nadal, který usiluje o šestý titul z Masters v Madridu.

V osmifinále čeká nejvýše nasazeného Španěla australský kvalifikant Alexei Popyrin, který vyřadil turnajovou čtrnáctku Itala Jannika Sinnera.

MADRID
Ženy (dotace 2 549 105 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (9-ČR) 6:1, 3:6, 6:3
Pavljučenkovová (Rus.) - Muchová (ČR) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2)
Badosaová (Šp.) - Bencicová (8-Švýc.) 6:4, 7:5
Sabalenková (5-Běl.) - Mertensová (13-Belg.) 6:1, 4:0 skreč.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Čang Šuaj, Sü I-fan (7-Čína) 6:1, 6:0
MADRID
Muži (dotace 3,226.325 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Medveděv (2-Rus.) - Davidovich (Šp.) 4:6, 6:4, 6:2
A. Zverev (5-Něm.) - Nišikori (Jap.) 6:3, 6:2
Karacev (Rus.) - Schwartzman (7-Arg.) 2:6, 6:4, 6:1
Garín (16-Chile) - Koepfer (Něm.) 6:3, 6:4
Isner (USA) - Bautista (9-Šp.) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (8:6)
Tsitsipas (4-Řec.) - Paire (Fr.) 6:1, 6:2
Ruud (Nor.) - Nišioka (Jap.) 6:1, 6:2

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová