Hlavní obsah

Nemusím všechno vědět. O Hamáčkově cestě do Moskvy se Babiš dozvěděl z Twitteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) se o plánované cestě ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy dozvěděl z Twitteru. Podle něj byl šéf sociálních demokratů pověřen „koordinací složek”, o které nebyl premiér do detailu informován. Tím hlavním pro něj je, že se cesta do Moskvy neuskutečnila. Co míní koordinací složek, neuvedl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„O té cestě jsem se dozvěděl z Twitteru. Řekl jsem, že se mi to nelíbí. A nakonec jsem oznámil, že se to nebude konat,“ sdělil Babiš ve čtvrtek ve Sněmovně při interpelacích.

Na uzavřené schůzi poslanci řešili i Pivoňkovy smutné oči

Domácí

Hamáček tvrdí, že jeho cesta měla být zastíracím manévrem, aby ruská strana nebyla na české kroky připravená. Server Seznam Zprávy ale přišel s tím, že měl v Moskvě chtít vyjednat ututlání Vrbětic za milion vakcín Sputniku a konání americko-ruského summitu v Praze.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová tak premiéra v dolní komoře interpelovala s tím, zda věří, že se jednalo z Hamáčkovi strany o zastírací manévr.

Nemusím všechno vědět 

Jasnou odpověď jí Babiš ale nedal. „Hamáček byl pověřen koordinací činnosti složek. Nebyl jsem informován do detailu, co všechno se tam stalo či připravovalo. Taky nemusím všechno jako vědět,“ reagoval vyhýbavě.

„Podstatné je, že se cesta neuskutečnila, tím to pro mě skončilo,“ doplnil s tím, že má pocit, že k tomu již řekl všechno. Vyhnul se tím odpovědi na otázku, zda Hamáčkovi věří jeho verzi zastíracího manévru s cestou do Moskvy.

Na uzavřené schůzi poslanci řešili i Pivoňkovy smutné oči

Domácí

Cestu ministra vnitra Hamáčka řešila v úterý a ve středu za zavřenými dveřmi také Poslanecká sněmovna. Po konci jednání pak přítomní opoziční poslanci uváděli, že se nic nového nedozvěděli.

Kvůli článku o tom, že cílem cesty bylo provést zmíněnou výměnu, pak ministr Hamáček podal trestní oznámení na autory článku. Po vydavateli Seznam Zpráv požaduje 10 milionů korun. Server si za svým článkem stojí, tvrdí, že má pro to dostatečné důkazy.

O výměnném obchodě s Moskvou se nemluvilo, řekl podle poslankyně šéf vojenských zpravodajců

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám