Jachtař David Křížek JDE DO VĚZENÍ!

David Křížek a Lucie Křížková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2021 10:28 | Aktualizováno: 8. května 2021 15:37

Jachtař David Křížek, který čtyřikrát přeplul Atlantský oceán, si odsedí tři a půl roku za mřížemi. Vrchní soud v Praze ho odsoudil za podíl na vykradení Metropolitního spořitelního družstva.

Křížek získal třicet titulů mistra republiky, teď ale loď vymění za celu. Podle webu iHned ho Vrchní soud v Praze poslal na tři a půl roku do vězení.

Podle soudu měl podíl na tunelování Metropolitního spořitelního družstva. Jeho manželka Lucie Křížková tvrdí, že se tak stalo z naivity.

"Je to devět let, co se můj muž David stal nástrojem trestného činu. Z naivity a důvěřivosti byl loutkou ve dvou společnostech, které způsobily milionové škody," napsala na svém instagramu.

Tvrdí, že se jachtař ke svému činu přiznal, ale do světa byznysu se dostal pouhou náhodou. Nevyšel mu totiž jeden projekt a kvůli finanční tísni se rozhodl vzít práci marketingového manažera.

"Podepisoval, byl ujišťován, že vše je naprosto legální a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní. Ale neznalost neomlouvá. To víme," tvrdí. 

"Nebudu rozepisovat detaily, pro nezasvěcené jsou nepodstatné. Jen chci zmínit, že na milionových podvodech neprofitoval. Sám musel skoro celý svůj majetek, na který si poctivě vydělal, rozprodat, aby měl z čeho zaplatit dluhy a právníky. David udělal chybu, za kterou teď bude pykat," napsala.

Podotkla, že původně dostal podmínku, státní zástupce se ale odvolal a vrchní soud v tomto týdnu rozhodl o 3,5 letém nepodmíněném trestu. "S Davidem žiji 15 let. Skoro 12 let jsme manželé. Znám ho jako poctivého, pravdomluvného a milujícího člověka. Pevně za ním stojím," dodala.

"Nelehké období to nebude jen pro něj. Děti přijdou ve svých nejzranitelnějších letech o tátu. A já o úžasného a podporujícího manžela. Mám ale rodinu a přátele, na které se mohu s čímkoli obrátit. A i když si někdy zoufám, jak ten čas letí, teď si budu naopak přát, aby letěl jak splašenej," uzavřela.

Témata: David Křížek