Slovo starosty 02/2021

Votice – Co týden dal a co vzal pohledem votického starosty. Pojďme se podrobněji podívat do jeho programu na týden od 3. do 9. května 2021.
 

 
 
Schůzka s velitelem SDH Votice
Nový pracovní týden jsem začal první větší schůzkou s novým velitelem SDH Votice Martinem Ratajem. Řešili jsme nákup nové hasičské techniky, kdy by se dvě starší vozidla nahradila jedním novým. Jedná se o totožné dopravní vozidlo, které již za dotace získala většina dobrovolných hasičů v okolních obcích. Bavili jsme se též o fungování jednotky, o její budoucnosti a o koncepci pana Rataje. Jsem rád, že i přes změnu na postu velitele zůstane ve sboru kontinuita, ale i přesto je pan Martin Rataj zástupce mladší generace hasičů, takže vidí některé záležitosti budoucího rozvoje jinak než jeho předchůdce. Též jsme řešili prioritní umístění jednoho hasiče, který se z osobních důvodů musel odstěhovat a hrozil jeho odchod z jednotky. V tomto případě rozhodla Rada města o prioritním umístění důležitého pracovníka kritické infrastruktury do malometrážního městského bytu, aby nebyla ohrožena akceschopnost jednotky.

Návštěva MŠ Votice Radou města
Tentýž den jsme se členy Rady města navštívili prostory MŠ Votice, kde za minulého vedení došlo k její vnější rekonstrukci. Vnitřní prostory a venkovní hřiště ale opakovaně potřebují větší či menší investice, proto jsme se přišli osobně přesvědčit o stavu školky. Od nové zástupkyně pro mateřskou školu Mgr. Věry Všetečkové jsme obdrželi velké množství podnětů, proto jsme se chtěli se vším seznámit osobně. Jsme rádi, že spolupráci školky a školy v rámci jedné příspěvkové organizace funguje dobře a paní ředitelka Mgr. Marcela Kratochvílová koordinuje věci mezi školkou a školou velice dobře. Hlavním výstupem této schůzky ve školce bylo načerpání podnětů o nutných investicích uvnitř a vně školky a o její budoucí koncepci.
školka
























Jednání s ministrem dopravy
V úterý jsem absolvoval spolu s panem senátorem Mgr. Jaroslavem Větrovským jednání na ministerstvu dopravy přímo s ministrem dopravy Ing. doc. Karlem Havlíčkem, Ph.D.,MBA a jeho náměstkem pro řízení sekce silniční a veřejné dopravy a správních agend Ing. Ladislavem Němcem. Toto původně avizované velice krátké jednání se protáhlo na půl hodinu a naším cílem bylo dotáhnout do konce snahu o zastavování rychlíků ve Voticích. Toto protažení jednání jak mě, tak pana senátora mile překvapilo, protože si jsme vědomi skutečně rozsáhlého kalendáře pana ministra a místopředsedy vlády. Kromě rychlíků jsme řešili též výstavbu dálnice D3 a přetížené silnice I/3, která je zdrojem hluku. V této věci jsem se vyjádřil tak, že dlouhodobě podporuji výstavbu dálnice D3 ve stabilizované variantě a že -pokud je mi známo- ani moji kolegové z ORP Votice nejsou odpůrci této stavby. 
čekárna
















Černá skládka pneumatik na Beztahově
Prostřednictvím informačního kanálu Mobysis jsme obdrželi podnět o rozšiřující se černé skládce na Beztahově. V této věci bych informoval, že věc je již delší dobu dotčenými orgány ochrany přírody řešena správním řízením. Obratem jsem se sešel s odpovědnými pracovníky úřadu a po seznámení se složitostí celého případu jsem vydal pokyn k odstranění černé skládky pneumatik na náklady města, aby se tato situace dále nerozvíjela. Po pachatelích budeme náklady za černou skládku vymáhat.
skládka
























Svatby
Součástí funkce starosty jsou i milé a příjemné momenty jako je oddávání snoubenců. V minulém týdnu jsem měl v pátek jednu svatbu a jsem rád, že nám počet svateb pomalu roste, a věřím že s dalším uvolňováním protiepidemiologických opatření bude počet svateb nadále růst.
svatby

















Očkování kritické infrastruktury
Před týdnem jsem informoval o přípravě pro očkování kritické infrastruktury ve Voticích. Všichni zaměstnanci kritické infrastruktury města Votice a společnosti Compag Votice se úspěšně zaregistrovali do celostátního systému a jsem rád, že se nám vlastní očkování již podařilo domluvit. Očkování bude realizováno tento týden ve spolupráci s firmou Respinet pana Milana Šedivého.
očkování

















Přírodní koupaliště Pilař
V minulém týdnu nastoupila podle plánu na koupaliště firma Biaqua, která zde řeší drobné reklamace a provádí práce na aktivaci poslední nádrže. Compag Votice v minulém týdnu čistil usazený kal ze dna nádrží a bylo již spuštěno čištění vody. Až nám to počasí a epidemie umožní, budeme připraveni a koupaliště bezprostředně otevřeme.
bio
















Zvýšený dohled u školkou
Na základě celostátní anonymní výhružky o útoku na mateřské školy byl proveden zvýšený dohled našich strážníků právě u školky. Naštěstí k žádnému útoku nedošlo a věc je řešena na celostátní úrovni orgány Policie České republiky.
mp

























Testování dětí v ZŠ Votice
V pátek dopoledne jsem se sešel s ředitelkou ZŠ a MŠ Votice Mgr. Marcelou Kratochvílovou ohledně mediálních informací o nedostatků testů ve školách napříč Českou republikou. Naše škola má na celý týden od 10. května testy zajištěny. Jelikož mají být povoleny i PCR testy, tak jsme řešili i jejich využití. Paní ředitelka s tím souhlasí. Budeme se tak snažit zařídit pro školu kvalitní a citlivější PCR testy, aby škola nemusela pořizovat další antigenní testy.


Prezentace ORP Votice
V úterý zasedala Komise pro spolupráci s městy a obcemi Středočeského kraje, kde jsem prezentoval informace o našem regionu, o městě Votice a o spolupráci mezi obcemi v rámci ORP Votice. Kolegům jsem předal informace o tom, jak votický městský úřad pomáhá okolním obcím, jaké správní úkony za ně vykonáváme v rámci veřejnoprávních smluv a jakým způsobem jim poskytujeme rady. Byli jsme vybráni předsedou komise panem Petrem Haladou jako inspirace pro ostatní ORP. Jsem proto rád, že spolupráce v regionu funguje a že dokonce byla oceněna na úrovni našeho kraje.

8. května
Protiepidemiologická situace bohužel neumožnila opětovně vykonat pietní akt na Masarykově náměstí za účasti veřejnosti. Ten byl proto jak zástupci města, tak společenských organizací vykonán individuálně, aby nedošlo ke shromáždění většího počtu lidí na jednom místě.
8
















Otevření kláštera
Uvolnění opatření nám v minulém týdnu umožnilo otevřít klášter pro veřejnost, proto si hned v úterý při jednání komise pro spolupráci mezi krajem a obcemi mohli členové komise klášter individuálně projít a všichni velice kvitovali úspěšnou rekonstrukci, která zde v předešlých letech probíhala.
klášter



























Jednání s Martinem Francem
V pátek jsem se sešel se zastupitelem Martinem Francem, se kterým jsme probírali situaci lokality „U Vodojemu“, ke které jsem předal podklady z územní studie a studie vodovodu touto lokalitou. Dále jsme řešili prodejnu na Srbickém vrchu a pan Franc přislíbil pomoc s propagací záměru pronájmu.

Po náročném týdni jsem v sobotu využil lepší počasí a pracoval jsem na zahradě, kde si vždy rád odpočinu od své práce.
 
Zodpovídá: Správce Stránek
Vytvořeno / změněno: 10.5.2021 / 10.5.2021

 

Kontakt

Městský úřad Votice
Komenského náměstí 700
259 17 Votice
Tel.: 317 830 111
E-mail: podatelna@votice.cz
Úřední hodiny odborů
Pondělí 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00
Úterý 8:00 - 11:00, 12:00 - 14:00
Středa 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00

Podrobný kontakt

Kde nás najdete


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém