Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trump před vedrem utekl do New Jersey. Melanii a syna Barrona nechal na Floridě

Autor: Darina Jíchová - 
11. května 2021
05:55

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump opustil prosluněnou Floridu, kam přesídlil po odchodu z Bílého domu letos v lednu. Sídlo Mar-a-Lago vyměnil za svůj golfový klub Bedminster v New Jersey, kam utekl před vedrem. Měl by zde rovněž začít plánovat svou prezidentskou kampaň na rok 2024, uvádějí zdroje listu Daily Mail. Zatím zde bude sám, je otázkou, zda sem za ním přiletí i manželka Melania a jejich syn Barron.

Trump se s rodinou rozloučil v neděli na Den matek, fotografové Daily Mailu exprezidenta pak večer „načapali“, jak nasedá do svého soukromého tryskáče. Ještě před nedělním odjezdem se v sobotu zastavil na greenu na poslední hru.

Prezident USA Donald Trump na golfu Prezident USA Donald Trump na golfu | Reuters

Z Floridy ho vyhnalo horko

O přesunu do New Jersey se Trump zmiňoval už dříve, jeho hlavní motivací je počasí. Před odjezdem vyrazil Trump s manželkou a synem na večeři. Bývalá první dáma se předvedla v bílých midi šatech s černými puntíky. Patnáctiletý Barron překvapil až „přerostlými“ vlasy.

Není jasné, zda se do New Jersey na léto přestěhuje i Trumpová s Barronem, to bude s největší pravděpodobností záležet na průběhu Barronova školního roku. Trumpová už v minulosti předvedla, že nerada zasahuje do synova denního režimu, v roce 2017 kvůli tomu i otálela se stěhováním do Bílého domu.

Chystá Trump další kandidaturu?

Podle zdrojů Daily Mailu si chce Trump ze svého golfového klubu v New Jersey udělat politickou základnu, měly by se zde konat i benefiční akce, jejichž výtěžek půjde na jeho kampaň i na podporu dalších republikánů. Exprezident už od prohry u listopadových voleb, kterou stále ne plně uznal, naznačuje, že se o prezidentské křeslo bude znovu ucházet v roce 2024.

„Trump má různé návyky a tohle dělá už přes 20 let, že zimu stráví na Floridě a v létě se přesune na sever,“ komentoval floridský republikán Larry Casey. Trump se v lednu na Floridu nestěhoval sám, v Miami nyní žijí i obě jeho dcery Ivanka a Tiffany, přesídlil sem i jeho nejstarší syn Donald mladší. Pouze Trumpův prostřední syn Eric zůstal v New Yorku.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi