Nejdřív vůbec nechápala, co se po ní chce. Hollywoodští filmaři totiž tehdy mladičké herečce napovídali, že se chtějí sejít kvůli natáčení obyčejné reklamy. „Byla to na Suntory whisky a na dva natáčecí dny. Nevěděla jsem, co to je, reklama pro mě tehdy byla něco nesmyslného, protože tady byl jenom pan Vajíčko. Přišla jsem tam, nevěděla jsem, o co jde, ale vyhrála jsem to,“ svěřila se po letech.

„Měli jsme schůzku v Continentalu. Chtěli, abych ukázala nehty a zuby. Strašně mě to vyděsilo, vstala jsem, poděkovala a řekla jsem, že to nedělám,“ dodala.

Celé to byla ale jen zástěrka pro tehdejší režim. Hollywoodský producent Saul Zaentz (†92), režisér Philip Kaufman (84) a hlavní kameraman Sven Nykvist (†83) tady byli na tajných obhlídkách na Nesnesitelnou lehkost bytí.

„Chtěli se mnou mluvit, že bych se jim do toho typově hodila. Ptali se mě, jestli bych do toho šla, ale to by znamenalo odejít. Točit Kunderu v zahraničí určitě znamenalo emigrovat,“ dodala.

VIDEO: Veronika Freimanová se svěřila, co s manželem nejraději dělají! 

Nakonec se ale rozhodla odmítnout, protože tehdy už byla v jiném stavu. Co na sebe ještě prozradila, sledujte v úterý ve 21.35 hod. v 7 pádech Honzy Dědka na TV Prima.

Pokud by ale tehdy na nabídku kývla, určitě by si přilepšila i finančně. Veronika byla tehdy už sice obsazovanou herečkou, ale honorář brala směšný. Ve filmových ateliérech Barrandov tehdy měla 120 korun za den, za svoje první angažmá v Činoherním klubu, kde měla poloviční úvazek, 700 korun měsíčně.

Fotogalerie
35 fotografií