Za mříže ho v roce 2010 dosadil více než půlmilionový dluh na nezaplacených alimentech na syna Čestmíra, kterého měl s exmanželkou Reginou Řandovou (53). S tou se rozvedl, když synovi byly tři roky. Soud tehdy přiklepl malého Čestmíra do péče matky a Řandovinaordinoval platit výživné. Jenže herec dělal problémy a peníze neposílal, proto si na něj Regina došlápla.

V Ruzyňské věznici měl strávit celý rok, po odpykání poloviny trestu byl podmínečně propuštěn. Řanda po znovu nabytí svobody popisoval život za mřížemi, mimo jiné vyvracel oblíbená filmová klišé, například že vězni tráví veškerý svůj čas posilováním. „Vždyť přece není zájem, aby se bachaři báli svalnatých vězňů. A stejně je to i s útěkem z vězení. Neumím si představit, jak bych to udělal. Nemáte přece čím a jak odšroubovat ten zrezlý šroubek,“ vyprávěl tehdy Blesku.

Pro svůj neupravený zjev dostal od spoluvězňů drsnou přezdívku. „Nechal jsem si narůst vousy. Prostě mě nebavilo holit se. Jednak jsem se neměl čím holit, ale chodí tam holič. Chtěl jsem však změnu. Dokonce si ze mě začali dělat legraci a říkali mi ruzyňská bestie,“ smál se v rozhovoru herec z Ulice. Ve vězení se Řanda nakonec ocitl ještě jednou, a to za porušení podmínky.

Čestmíra Řandu našla 11. května 2020 v bezvládném stavu v jeho bytě přítelkyně Michaela Kryčfalušijová (42). „Byl celý bílý. Rychle se ho snažila resuscitovat, ale bohužel to nezvládl,“ pověděl Blesku Řandův dobrý přítel Slávek Boura s tím, že ho nejspíš zradilo srdíčko. Pitva nakonec prokázala jako příčinu smrti masivní srdeční infarkt.

VIDEO: Řandův kamarád, spisovatel Bauer: Čestmír umíral ve stresu!

Video
Video se připravuje ...

Řandův kamarád, spisovatel Bauer: Čestmír umíral ve stresu! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
55 fotografií