Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková je v Římě ve čtvrtfinále, Krejčíkové duo mečbolů k vítězství nestačilo

Mezi nejlepší osmičkou turnaje WTA v Římě nebude scházet Karolína Plíšková. Česká tenistka totiž ve třetím kole zdolala Rusku Věru Zvonarevovou 7:5 a 6:3. Vyřazení naopak musela skousnout Barbora Krejčíková, která v utkání s Polkou Igou Šwiatekovou neproměnila dvojici mečbolů a prohrála 6:3, 6:7 a 5:7.

Předloňská vítězka turnaje Plíšková přetlačila šestatřicetiletou Rusku, která je v žebříčku až na 113. místě a musela hrát kvalifikaci, v zápase plném chyb po hodině a 37 minutách.

Soupeřce nabídla deset brejkbolů, z toho čtyřikrát si servis prohrála. Sama z šestnácti brejkbolů využila sedm.

"Je to velká bojovnice. Je zpátky na určité úrovni, takže je docela těžké ji porazit. Musela jsem si to vyhrát sama, protože nedá nic zadarmo. Pamatuji si ji z dřívějška, jak hrála," řekla Plíšková k bývalé světové dvojce Zvonarevové. Rodačka z Loun, která byla jedničkou žebříčku v roce 2017, si o postup do prvního letošního semifinále zahraje proti Jeleně Ostapenkové z Lotyšska.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková měla mečboly, ale nevyužila je

Krejčíková měla další překvapení na dosah

Krejčíková si v minulém kole poradila se čtvrtou nasazenou Sofií Keninovou z USA, ale další grandslamovou vítězku v Římě zaskočit nedokázala. S loňskou šampionkou Roland Garros prohrála po dvou hodinách a 52 minutách.

Pětadvacetiletá tenistka přitom mohla zápas ukončit ve dvou setech, ale za stavu 6:5 při podání Šwiatekové nevyužila ani jeden ze dvou mečbolů. Soupeřka pak v tie-breaku uspěla 7:5 a stejným poměrem získala po brejku za stavu 6:5 i rozhodující sadu.

"Je těžké hrát proti soupeřkám, jako je Barbora. Nechybují a čekají, až udělá chybu ta druhá. Většinou nejsem trpělivá, ale dneska jsem ráda, že jsem byla," řekla Polka.

Tři a půl hodiny bojoval o postup do čtvrtfinále antukový král Rafael Nadal. Dva týdny před Roland Garros, které opanoval již třináctkrát, španělský tenista odvrátil dva mečboly Denisi Shapovalovi, než Kanaďana zdolal 3:6, 6:4 a 7:6. Udržel tak naději na jubilejní desátou trofej z římského Masters. V pátek jej však čeká Němec Alexander Zverev, s nímž Nadal třikrát za sebou prohrál, naposledy před týdnem ve čtvrtfinále v Madridu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Tsitsipas (5-Řec.) - Berrettini (9-It.) 7:6 (7:3), 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo: Šwiateková (15-Pol.) - Krejčíková (ČR) 3:6, 7:6 (7:5), 7:5, Bartyová (1-Austr.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:3, 6:3, Martičová (Chorv.) - Podoroská (Arg.) 3:6, 6:1, 6:2, Karolína Plíšková (9-ČR ) - Zvonarevová (Rus.) 7:5, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články