Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Pešán vyřadil před MS další tři hráče, Galvase kvůli zranění. V Praze pak už trénuje Vrána

Srdnatě bojoval o svou šanci na hraně kádru pro mistrovství světa, nakonec ale nebude pro Rigu fit. Hokejovou reprezentaci opustil talentovaný obránce Jakub Galvas, protože utrpěl proti Švédům zlomeninu ruky. Dále končí útočník Šimon Stránský a obránce Dominik Mašín. Do Prahy už dorazil útočník Detroitu Jakub Vrána.

Jakub Galvas v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jednadvacetiletý Galvas, který před týdnem podepsal v NHL dvouletý nováčkovský kontrakt s Chicagem, po čtvrtečním utkání proti Švédsku (3:2 v prodloužení) zamířil na rentgenové vyšetření do nemocnice. "Kuba Galvas si naneštěstí zlomil ruku. Je to škoda, ale je to tak," řekl asistent trenéra Martin Straka.

S mužstvem už je Vrána, který končil po výměně z Washingtonu základní část NHL v dresu Detroitu s dalšími členy současného reprezentačního výběru Filipem Hronkem a Filipem Zadinou. "Kuba byl s námi na ledě, do sobotního utkání však ještě nezasáhne," uvedl Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

Vedení národního týmu vyhlíží také příjezd kanonýra Dominika Kubalíka z Chicaga, který by se měl připojit dnes, nebo nejpozději v sobotu dopoledne. "Do zápasu ale nenastoupí ani on," řekl Straka.

Brzy se má k týmu připojit i obránce Lukáš Klok. Možnost startu finského šampiona s Lukko Rauma proti Rusku však zůstává ještě otevřená.

Aktuální složení týmu v přípravě na MS v Rize:

Brankáři: Petr Kváča (Liberec; 1 odehraný zápas), Šimon Hrubec (Omsk/KHL; 11), Roman Will (Čeljabinsk/KHL; 10),

obránci: David Musil (Třinec; 35/0), Jan Ščotka (Litvínov, 6/0), Ondřej Vitásek (Liberec; 46/2), Libor Hájek (New York Rangers; 1/0), Filip Hronek (Detroit/NHL; 24/6), Michal Moravčík (Tappara Tampere/Fin.; 45/1), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 44/1), Libor Šulák (Kärpät Oulu/Fin.; 31/2), Andrej Šustr (Kunlun/KHL; 19/3), Lukáš Klok (Lukko Rauma; 25/2),

útočníci: Matěj Blümel (11/4), Tomáš Zohorna (oba Pardubice; 102/17), Radan Lenc (35/6), Adam Musil (oba Liberec; 12/2), Matěj Stránský (22/4), Michael Špaček (oba Třinec; 10/1), Robin Hanzl (46/10), Lukáš Radil (oba Spartak Moskva/KHL; 71/17), Jakub Vrána (9/4), Filip Zadina (oba Detroit/NHL; 6/3) Jakub Flek (Karlovy Vary; 13/3), Rudolf Červený (Pelicans Lahti/Fin.; 23/3), Filip Chytil (New York Rangers/NHL; 22/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 132/31), Dominik Kubalík (Chicago/NHL; 66/23), Jiří Sekáč (Omsk/KHL; 60/6), Jiří Smejkal (Tappara Tampere/Fin.; 9/1), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 43/6).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články