Havlíček: Interiéry restaurací by se měly otevřít v první polovině června, ale jen na polovinu kapacity

Interiéry restaurací by se podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) měly otevřít v první polovině června. Zatím se počítá s otevřením 50 procent kapacity provozoven, u stolu budou moci sedět nejvýše čtyři lidé, řekl v pondělí Havlíček novinářům při návštěvě Berouna.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 14:14 17. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO)

Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Od pondělí je možné pořádat kulturní akce venku s maximální účastí 700 sedících diváků. Podmínkou je buď absolvování testu, odstup nejméně 14 dnů od očkování, nebo maximálně 90 dnů od prodělání nemoci covid-19. Další podmínkou je také ochrana dýchacích cest.

Na očkování se hlásí starší 40 let. Systém v noci nefungoval, přesto se jich zaregistrovalo přes 100 tisíc

Číst článek

Akce uvnitř by měly být od příštího týdne novinkou. „Na vládě dnes schválíme, protože čísla jsou příznivá, že od 24. května bude možné pořádat akce pro 1000 osob venku a 500 uvnitř,“ uvedl Zaorálek.

Dál trvá na tom, aby kulturní akce měly stejné podmínky pro testování jako jiné oblasti.

Otevřít budou smět i kina. „Pokud nebudou trvat na občerstvení, budou to moci spustit. Pokud k tomu budou potřebovat občerstvení, tak se to bude řešit v době, kdy se budou otevírat vnitřky restaurací,“ řekl Zaorálek.

Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) v pondělí novinářům řekl, že interiéry restaurací by se měly otevřít v první polovině června. Zatím se počítá s otevřením 50 procent kapacity provozoven.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme