Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bůh a otec bok po boku slavili, řekl v slzách Alisson po famózní hlavičce

Nedělní vítězný gól do sítě West Bromwiche věnoval brankář Liverpoolu Alisson svému zesnulému otci. Osmadvacetiletý Brazilec rozhodl o důležitém ligovém triumfu "Reds" 2:1 v páté minutě nastaveného času a udržel šance loňského šampiona na postup do Ligy mistrů. Zatímco trenér Jürgen Klopp označil jeho trefu "za nejlepší, jakou od gólmana viděl", Alisson se pod návalem emocí rozplakal.

Fotbalisté Liverpoolu v čele s Alissonem oslavují gól
zdroj: REUTERS

"Doufám, že to otec v nebi viděl. Jsem si jistý, že se spolu s Bohem bok po boku radovali a slavili," uvedl před kamerami Sky Sports dojatý brankář, který ihned po oslavách se spoluhráči nasměroval ruce k nebi. "Jsem plný emocí. Za vše, co jsem minulé měsíce s rodinou prožil. Fotbal je ale můj život a s tátou jsme ho od malička hráli."

Alissonův otec José Agostinho Becker zemřel letos v únoru ve věku 57 let. Podle policie utonul v přehradě poblíž své prázdninové chaty v Lavras do Sul. Jeho syn se kvůli covidovým opatřením nemohl ani zúčastnit pohřbu. Teď se stal prvním brankářem ve 129 let dlouhé historii Liverpoolu, který kdy vstřelil soutěžní gól. Zároveň to byla šestá trefa gólmana v Premier League a první, jež byla dosažena hlavou.

"Je to asi jeden z nejlepších gólů, které jsem kdy dal," uvedl Brazilec v první reakci, než si uvědomil, že šlo o jeho první trefu v profesionální kariéře. "Dobře, tak je úplně nejlepší. Věřím, že nebude moc nutné, abych takhle zaskakoval často," pousmál se.

"Reds" ztrácí dvě kola před koncem ligy bod na čtvrtou Chelsea a tři body na třetí Leicester. Oba soupeři Liverpoolu v souboji o LM nastoupí v příštím kole proti sobě. "Jsem rád, že jsem týmu pomohl, protože se rveme o to, abychom dosáhli na Ligu mistrů. Už jsme ji jednou vyhráli a teď vše začíná od naší kvalifikace. Nemohu být šťastnější, než jsem teď," přiznal.

Klopp: Šlo o hlavičku světových parametrů

Jeho vliv na tým ocenil i trenér Klopp. "Bylo to něco výjimečného. Nezapomenutelný moment sezony a doufám, že další z naší strany ještě přijdou. Podle mě to byl nejlepší gól, jaký kdy brankář dal. Jeho hlavička měla světové parametry," chválil německý kouč, jehož samotného v minulé sezoně zasáhlo úmrtí matky.

"Alisson je náš hráč, chlapec a bratr. Když trpí, trpíme všichni s ním. Zvládnout tyhle momenty je těžké a jsou důležitější věci než fotbal. Když vám ale fotbal může přinést takovéto momenty, tak je to na pár vteřin ta nejlepší věc na světě," uvedl Klopp.

Podporu klíčovému brankáři, který do Liverpoolu přišel v roce 2018 z AS Řím, vyjádřil i spoluhráč Thiago Alcantara. "Musíme se na ten jeho gól dívat zas a znovu. Bylo to tak emotivní. Nejenom z hlediska našich šancí na Ligu mistrů, ale také pro Aliho, který si tento rok procházel těžkými momenty. Jsme za něj rádi. Je to náš milovaný spoluhráč – všemu čelil s takovou silou, jakou jsem nikdy neviděl," dodal Alcantara.

Ve zbývajících dvou kolech se Liverpool utká s Burnley a Crystal Palace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články