Akrobaté z Francie a další zahraniční hvězdy. Letní Letná představila program letošního ročníku

Festival nového cirkusu Letní Letná slibuje po loňském ročníku poznamenaném pandemií koronaviru opět program plný živých vystoupení. Pořadatelé v pondělí v tiskové zprávě oznámili, že na festival dorazí akrobaté z Francie, kteří přivezou napětí, radost i adrenalin. Diváci uvidí čtyři zahraniční hvězdy, festival se odehraje od 12. do 31. srpna v pražských Letenských sadech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letošní ročník festivalu Letní Letná zahájila v neděli show francouzského souboru Malabar

(ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Festival zahájí francouzská provazochodkyně Johanne Humbletová, která divákům připomene výkon Tatiany-Mosio Bongongaové. Ta v roce 2019 přešla po laně přes Vltavu. Představení Humbletové se jmenuje Résiste a návštěvníci jej zhlédnou pod širým nebem na Open Air scéně. Francouzská umělkyně při něm za zvuku hudby kráčí po nestabilním laně.

Letošní Pražské jaro zahájil koncert s diváky v sále. Jisté jsou ještě tři, o dalších se debatuje

Číst článek

V tomto roce Letní Letnou ovládnou francouzské soubory. První host Cirque Le Roux nebude pravidelným návštěvníkům Letní Letné neznámý, všechna svá představení na Letné v roce 2016 vyprodal do posledního místa. Artisté se opět inspirovali filmovou tvorbou, tentokrát ze 70. let 20. století a přivezou představení, které je poctou filmu i současnému cirkusu.

Třetí francouzský soubor Compagnie 100Issues přijede s nejnovějším představením, které si s humorem troufá na téma smrti. Devět artistů namíchá uprostřed šapitó směs cirkusu, mangy, antropologie a Bollywoodu.

Letní filmová škola v Uherském Hradišti se odkládá na srpen. Organizátoři chtějí kvůli covidu více času

Číst článek

Compagnie 100Issues kombinují pohyb, pouliční umění, tanec a hudbu. Jejich představení se zabývá mýty, kterými je smrt obklopena, s lehkostí a humorem nového cirkusu.

Představení francouzsko-švýcarského souboru Cirque La Compagnie slibuje podívanou na pomezí cirkusu a grotesky. Čtveřice akrobatů skáče, padá, vrhá nože a zpívá, ale své představení prošpikovala také momenty s komorní atmosférou.

Vedle hlavních zahraničních hostů program Letní Letné nabídne i to nejlepší z české novocirkusové scény.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme