Bývalá hlavní hygienička Rážová má novou práci. Vede hygienu v motolské nemocnici

Bývalá hlavní hygienička Jarmila Rážová vede od začátku května oddělení nemocniční hygieny a epidemiologie v pražské Fakultní nemocnici Motol. Na pozici vystřídala Vilmu Benešovou, která odešla do důchodu. Zpravodajskému webu Seznam Zprávy to potvrdila mluvčí největší české nemocnice Pavlína Danková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jarmila Rážová

Jarmila Rážová | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Hlavní hygieničkou, která je současně náměstkyní ministra zdravotnictví, byla Rážová od loňského června do poloviny letošního března. Funkci, ze které byla odvolána, po ní převzala Pavla Svrčinová.

Hlavní hygienička Rážová končí, nahradí ji Svrčinová. Blatný důvod, proč ji odvolal, odmítl sdělit

Číst článek

Od poloviny března 2021 byla Rážová z organizačních důvodů zařazena mimo výkon služby. O služební poměr k ministerstvu zdravotnictví ale nepřišla, uvádí server Seznam Zprávy.

Rážovou z funkce hlavní hygieničky odvolal tehdejší ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Své rozhodnutí opakovaně odmítl komentovat. Uvedl pouze, že „je to něco, co se nějakým způsobem děje“.

Rážovou před odvoláním kritizoval premiér Andrej Babiš (ANO) za to, že mnohem dřív nenavrhla zavřít Chebsko, Sokolovsko a Trutnovsko, kde se v únoru vymklo kontrole onemocnění covid-19. Babišovi se také nelíbilo to, že se hlavní hygienička k epidemii koronaviru veřejně málo vyjadřovala.

Za Rážovou se naopak postavilo devět ředitelů krajských hygienických stanic, kteří kritizovali to, že ministr zdravotnictví ani další vládní politici nucený odchod hlavní hygieničky nezdůvodnili. Podle šéfů hygienických stanic k odvolání Rážové za její působení v době epidemie koronaviru důvod nebyl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme