YouTube | Edge | Aktualizace

Padá vám Edge při přehrávání YouTube? Aktualizujte na nejnovější verzi

Od začátku května řeší řada uživatelů pády webového prohlížeče Microsoft Edge, ke kterým dochází při sledování videí z YouTube. Problém spočíval v tom, že jeden z procesů obsadil až několik gigabajtů operační paměti, což vedlo ke zhroucení celé aplikace.

Chyba se projevovala tak, že při sledování videa v celoobrazovkovém režimu nejprve došlo zatuhnutí a prohlížeč přestal reagovat. Poté se zobrazila grafika symbolizující načítání a následně Edge bez chybové hlášky spadl. Někteří uživatelé hlásili stejný problém i v situaci, kdy si četli komentáře pod videem.

Padající Edge

Microsoft problém uznal a požádal uživatele, aby vyzkoušeli testovací sestavení Edge Canary s opravou. Výsledky testování však byly rozporuplné. Většina postižených potvrdila, že Edge Canary funguje s YouTube bezproblémově. Část z nich ale hlásila, že potíže přetrvávají a na webu YouTube jim i testovací verze prohlížeče zamrzá.

Vývojář MSFTMissy na Reditu konstatoval, že problémy souvisí s videem, a že se skutečně projevují i v opravené verzi. „Oprava v sestavení Canary, pomohla mnoha lidem, ale ne všem. Brzy přijde další oprava. Nejsem si úplně jistý, kdy to bude, ale jakmile se to dozvím, budu vás informovat.“ uvedl.

Oprava je tady!

V pátek Microsoft vydal nové stabilní sestavení Edge s číslem verze 90.0.818.62, jež dle dostupných informací opravuje problémy s YouTube. S touto verzí lze procházet YouTube, sledovat videa a číst komentáře, aniž by procesy obsazovaly nadměrné množství RAM a následně padaly.

Pokud jste tedy zaznamenali výše uvedené problémy, pak rozhodně doporučujeme provést aktualizaci webového prohlížeče. Tu můžete vyvolat přes nabídku Nápověda a zpětná vazba-O aplikaci Microsoft Edge. Druhou možností se stejným výsledkem je instalace nejnovější verze z oficiálních stránek.

Diskuze (22) Další článek: První fotky unikátního počítače, který staví na vyřazených čipech AMD pro herní konzole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,