Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ve vnitřních sportovištích bude moci být od příštího pondělí 30 lidí, oznámil Arenberger

HIT Fitness Flóra první den znovuotevření. foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Praha - Ve vnitřních sportovištích bude podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) moci být od 24. května najednou 30 lidí místo dosavadních deseti. Zvýší se počet lidí ve skupině ze dvou na 12. Při cvičení nebude už od úterý nutné mít zakrytá ústa a nos. Arenberger to dnes řekl na tiskové konferenci po jednání vlády.
  17:40aktualizováno  18:08

Vnitřní sportoviště budou smět s omezeními otevřít 17. května, tvrdí Česká komora fitness

Vnitřní sportoviště mohla dnes po nuceném uzavřením znovu zahájit provoz. Platí v nich ale přísná opatření. Česká komora fitness žádala vládu, aby zohlednila, že některá sportoviště jsou malá, jiná velká, a kapacitní limit nastavila na základě metrů čtverečních a neurčovala hranici počtu návštěvníků plošně pro všechny provozy.

Lidé se při vstupu do fitness center musejí prokázat negativním testem na koronavirus, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v uplynulých 90 dnech. Přesto při cvičení museli mít dnes nasazený respirátor. 

I v tomto případě Česká komora fitness chtěla dosáhnout změny a ministerstvo zdravotnictví požadavku vyhovělo. Arenberger dnes řekl, že opatření bylo na dnešní vládě upraveno a sportovci, cvičící osoby, trenéři a členové týmu nebudou muset od 18. května mít zakrytá ústa a nos.

Omezené otevření bazénů a fitness je risk i šance, jak se vrátit k normálu. Zvládnout opatření neubude snadné

Ve vnitřních sportovištích návštěvníci také nesmějí používat sprchy a šatny. Podle provozovatelů pražských fitness center má i toto nařízení negativní dopad na návštěvnost. Mnoho lidí je zvyklých po cvičení odcházet do práce, a využití sprchy je tak pro ně nezbytné.

Vnitřní sportoviště patří k nejdéle uzavřeným provozům. Naposledy jim vláda provoz kvůli zhoršení epidemické situace zakázala od 18. prosince. Předtím nesměly fungovat od 9. října do 2. prosince.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...