Závodní víkend v Le Mans byl pro jezdce hodně komplikovaný z hlediska počasí. Několikrát se objevil déšť, pršelo i v den závodu a po celý víkend se hodně padalo. Foto: Václav Duška Jr.

Závodní víkend v Le Mans byl pro jezdce hodně komplikovaný z hlediska počasí. Několikrát se objevil déšť, pršelo i v den závodu a po celý víkend se hodně padalo. | Foto: Václav Duška Jr.

Pro českého jezdce Filipa Salače ovšem měl tento víkend velmi pěkný konec Foto: Václav Duška Jr.
Salač se po startu ze sedmé pozice dokázal posunout vpřed a bojoval o nejvyšší příčky Foto: Václav Duška Jr.
Většinu závodu jezdil na druhé pozici, ale na chvíli se ukázal i v čele Foto: Václav Duška Jr.
První místo sice dlouho neudržel, ale svého prvního podia se dočkal Foto: Václav Duška Jr.
10
Fotogalerie

Salač se raduje ze svého prvního umístění na podiu

Filip Salač dojel v neděli v Le Mans na druhé pozici, což pro něj bylo jeho úplně prvním umístěním na stupních vítězů v MS silničních motocyklů.

Závodní víkend v Le Mans byl pro jezdce hodně komplikovaný z hlediska počasí. Několikrát se objevil déšť, pršelo i v den závodu a po celý víkend se hodně padalo. Pro českého jezdce Filipa Salače ovšem měl tento víkend velmi pěkný konec.

V sobotní kvalifikaci sice Salač upadl, ale poté se ještě dokázal vrátit na dráhu a zajel sedmý nejlepší čas. V neděli ráno hodně pršelo, ale navzdory složitým podmínkám dokázal Salač ve warm upu vybojovat páté místo.

Později dopoledne pršet přestalo. V úvodu závodu třídy Moto3 byla dráha stále ještě mokrá, ale postupně osychala. Salač se po startu ze sedmé pozice dokázal posunout vpřed a bojoval o nejvyšší příčky. Většinu závodu jezdil na druhé pozici, ale na chvíli se ukázal i v čele. První místo sice dlouho neudržel, ale svého prvního podia se dočkal. Do cíle dojel jako druhý za vítězným Garciou. Díky zisku dvaceti bodů se posunul deváté místo v průběžném hodnocení šampionátu.

„Je to nejlepší den v mém životě, na který nikdy nezapomenu. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří mi pomohli dostat se až sem,“ radoval se Salač po závodě v Le Mans.

Foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud