Epidemie dál slábne. Pondělní přírůstek pozitivních testů na covid je nejnižší od půlky září

Epidemie koronaviru v Česku dál pozvolna slábne. Testy v pondělí potvrdily 1126 případů nákazy, byl to nejnižší pondělní přírůstek od půlky loňského září. Tempo očkování ale proti minulému týdnu zpomalilo. Zdravotníci v pondělí podali 74 290 dávek vakcíny, což bylo o téměř 3000 méně než před týdnem. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Praha (Aktualizováno: 8:57 18. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očkování v Kongresovém centru

Zdravotníci v pondělí podali 74 290 dávek vakcíny, což bylo o téměř 3000 méně než před týdnem (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

Za posledních sedm dní připadá v Česku 67 nově odhalených případů covidu v přepočtu na 100 000 obyvatel, což je o čtyři méně než v pondělí. Z krajů je nad stovkou v tomto přepočtu už pouze Zlínský kraj se 102 případy.

Reprodukční číslo, které udává rychlost šíření epidemie, stouplo proti pondělí o jednu setinu na 0,82. Hodnota pod jednou ukazuje na zpomalování šíření, pod jednou je číslo R nepřetržitě od půlky dubna.

Proti koronaviru se v Česku od konce loňského prosince očkuje. Do pondělního večera zdravotníci podali přes 4,217 milionu dávek, plně očkováno je 1,112 milionu lidí. V pondělí bylo podáno 74 290 dávek vakcín, minulé pondělí přes 77 000 dávek.

V souvislosti s koronavirem v Česku od loňského propuknutí epidemie do pondělí zemřelo 29 933 lidí. Nejtragičtější byl březen, kdy s nemocí covid-19 zemřelo přes 6000 lidí a v některých březnových dnech bylo mrtvých i přes 230 denně. V posledních čtyřech dnech statistiky evidují méně než 20 mrtvých za den.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme