Hlavní obsah

Nad boxerským duelem Joshuy s Furym se objevila hrozba odkladu

New York

Nad srpnovým boxerským duelem mezi Brity Anthonym Joshuou a Tysonem Furym visí hrozba odložení. Nezávislý soudce totiž podle zámořských médií rozhodl, že Fury ještě před očekávanou bitvou o titul absolutního mistra světa těžké váhy musí nastoupit k další odvetě s Američanem Deontayem Wilderem.

Foto: Profimedia.cz

Britský boxer Tyson Fury.

Článek

Jak uvedly ESPN či The Athletic, nejedná se o oficiální verdikt, může ale vyústit v řádný soud a právoplatné rozhodnutí, pokud se obě strany nedohodnou. Nabízí se nicméně několik variant řešení, Wilder by si například mohl vyhradit právo nastoupit proti vítězi srpnového zápasu, případně se za úplatu nároku na odvetu s Furym vzdát.

Wilder s Furym boxovali už dvakrát a nejprve v prosinci 2018 po remíze Američan obhájil pás mistra světa organizace WBC, v únoru 2020 mu ale Brit titul sebral po vítězství technickým k.o. Původně plánovaný třetí zápas byl loni odložen kvůli koronaviru, soudce Daniel Weinstein nyní rozhodl, že se mají utkat do 15. září.

Duel Joshua - Fury, ve kterém budou ve hře pásy všech hlavních organizací IBF, WBO, WBA a WBC, se má uskutečnit 14. srpna v Saúdské Arábii. V plánu je pak i odveta v listopadu, či prosinci. Očekává se, že každý inkasuje 100 milionů liber (přes tři miliardy korun). Po prvním duelu se má prémie rozdělit půl na půl, v odvetě v poměru 60:40 ve prospěch vítěze.

Reklama

Související témata: