Ikonický Darwinův oblouk na Galapágách je minulostí. Skalní útvar se kvůli erozi zhroutil

Skalní útvar na Galapágách, známý jako Darwinův oblouk, se zhroutil a spadl do moře. Stalo se tak v důsledku přirozené eroze. Uvedlo to ekvádorské ministerstvo životního prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Puerto Baquerizo Moreno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Bylo oznámeno zhroucení Darwinova oblouku, přírodního mostu nalezeného necelý kilometr od hlavní oblasti Darwinových ostrovů. Jde o důsledek přírodní eroze,“ oznámilo na twitteru ekvádorské ministerstvo životního prostředí. V době zhroucení se podle dostupných informací v okolí nikdo nenacházel, píše Deutsche Welle.

Lokace pojmenovaná po britském biologovi Charlesi Darwinovi je populární turistickou destinací. Díky rozmanitému podmořskému životu a výskytu žraloků ji vyhledávají především potápěči z celého světa.

Galapágy se nachází skoro tisíc kilometrů od Ekvádoru a jsou součástí světového dědictví UNESCO. Turisty na ostrovy dlouhodobě přitahuje unikátní fauna a flóra, které inspirovaly i Darwinovu teorii evoluce.

Marcel Faltys, tzr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme