Hlavní obsah

Wawrinka po operaci vynechá Roland Garros a bude se soustředit na trávu

Švýcarský tenista Stan Wawrinka se nestihl dostatečně zotavit po operaci nohy a nebude startovat na letošním Roland Garros. Trojnásobný grandslamový šampion, jenž na pařížské antuce triumfoval v roce 2015, se bude soustředit na návrat na trávě. Šestatřicetiletý někdejší třetí hráč světového žebříčku figuruje mezi přihlášenými na turnaj ve Stuttgartu.

Foto: Sport.cz

Švýcarský tenista Stanislas Wawrinkavynechá Roland Garros.

Článek

Wawrinka se zákroku, kterým chtěl vyřešit dlouhodobé potíže s levou nohou, podrobil v březnu. Odhlášení z pařížského grandslamu zatím oficiálně nepotvrdil, na trávě ve Stuttgartu se ale bude hrát od 8. června, tedy souběžně s druhým týdnem Roland Garros. Vrchol travnaté sezony Wimbledon je na programu od 28. června.

Na lednovém Australian Open vypadl Wawrinka ve druhém kole, na následujících turnajích v Rotterdamu a Dauhá skončil hned po prvních zápasech. Poslední titul na okruhu ATP vybojoval v roce 2017, pak se podrobil operaci kolena. Zdravotní problémy ho pronásledovaly i v dalších sezonách. Ve světovém žebříčku se propadl až do třetí stovky, nyní je na 24. místě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: