Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Krejčíková si ve Štrasburku zahraje finále, potřetí na okruhu WTA

Tenistka Barbora Krejčíková může na třetí pokus slavit premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA. Česká hráčka bude usilovat o triumf na antukovém turnaji ve Štrasburku díky dnešní výhře v semifinále nad Němkou Jule Niemeierovou 5:7, 6:3 a 6:4. Soupeřkou Krejčíkové v sobotním finále bude Rumunka Sorana Cirsteaová.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Chryslene Caillaud

Finále dvouhry si bývalá světová deblová jednička Krejčíková zahrála už letos v březnu v Dubaji. Poprvé bojovala o titul před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

Krejčíková čelila v první setu tlaku Niemeierové, až 216. hráčky žebříčku, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace. Ztrátu podání smazala na 5:5, ale další dvě hry ztratila. "Nepomáhala jsem si podáním, ona servírovala dobře a hrála rychle," řekla na kurtu Češka.

Od druhé sady ale znovu ukázala svoji současnou formu. Hrála dlouhé míče a soupeřku, která měla v nohách z pátku dva zápasy, se snažila co nejvíce rozhýbat. "Postoupila jsem víc do kurtu, což fungovalo, a bojovala jsem," uvedla pětadvacetiletá Krejčíková.

Ve druhém setu se dostala do vedení 5:1, pak ztratila dvě hry, ale sadu už nepustila. V rozhodujícím dějství měla mimo jiné po dvou dvojchybách Němky dva brejkboly v páté hře, ale využila po tlaku až ten další v sedmém gamu a zápas dopodávala. "Jsem nadšená, že jsem měla dost energie a byla schopná projít do finále," řekla brněnská rodačka.

S 61. hráčkou dvouhry Cirsteaovou má Krejčíková nerozhodnou bilanci 1:1. Rumunku porazila cestou do finále v Norimberku a prohrála s ní loni v Dubaji. Oba zápasy se hrály na tři sety. "Vždycky to bylo napínavé," řekla Krejčíková, která má jistotu, že si před cestou do Paříže na Roland Garros zvedla sebevědomí a vylepší si žebříčkové maximum (38.).

Ve Štrasburku je Krejčíková první českou finalistkou po Lucii Hradecké, která zde v boji o titul neuspěla v letech 2009 a 2013. Krejčíková by v případě zisku titulu navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, vítězku z roku 1989, a na Nicole Vaidišovou (2006).

Výsledky tenisového turnaje žen ve Štrasburku

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 189.708 eur):

Dvouhra - semifinále:

Krejčíková (5-ČR) - Niemeierová (Něm.) 5:7, 6:3, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Linetteová (8-Pol.) 3:6, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články