Lukáš Provod

Lukáš Provod | foto:  Michal Šula, MAFRA

Slávista Provod byl zvolen do elitního výběru Evropské fotbalové ligy

  • 1
Fotbalista Lukáš Provod byl zařazen do výběru 23 nejlepších hráčů uplynulého ročníku Evropské ligy. Záložník pražské Slavie se ocitl ve společnosti hvězd Paula Pogby, Edisona Cavaniho nebo Harryho Maguirea z Manchesteru United. Nejvíce zástupců má v ideálním týmu, který poskládali delegáti UEFA, vítěz soutěže Villarreal se sedmi hráči.

Čtyřiadvacetiletý Provod odehrál v tomto ročníku Evropské ligy 10 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky. I díky jeho výkonům se Slavia stala jedním z překvapení soutěže a po vyřazení Leicesteru City a Glasgow Rangers pronikla až do čtvrtfinále. V něm vypadla s Arsenalem.

Bývalý hráč Sokolova nebo Českých Budějovic se rovněž stal v pátek nejlepším hráčem končící sezony první fotbalové ligy. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů Provod zvítězil před klubovým spoluhráčem Nicolaem Stanciuem a sparťanem Adamem Hložkem.

,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko