Hlavní obsah

Vondroušová - Kanepiová 4:6, 6:3, 6:0 Výborně! Vondroušová v klíčový okamžik soupeřku zničila. Martincová životní premiéru zvládla

Aktualizováno

Markéta Vondroušová si v prvním kole French Open poradila s estonskou tenistkou Kaiou Kanepiovou po setech 4:6, 6:3 a 6:0 a navázala tak na Petru Kvitovou a Kateřinu Siniakovou, které si v neděli vybojovaly postup do 2. kola. Postup slaví i Tereza Martincová. Při své premiéře v hlavní soutěži French Open porazila Srbku Ivanu Jorovičovou 6:3, 7:6.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Vondroušová slaví postup do dalšího kola

Článek

Jednadvacetiletá Vondroušová začala proti Kanepiové výborně, vyhrála 12 ze 14 úvodních výměn a vedla 3:0. O čtrnáct let starší Estonka pak ale zpřesnila hru, přestala kazit a levoruká česká tenistka se dostala do defenzivy. Po dvojchybě o úvodní set nakonec přišla.

"Ona se prvních pár gamů docela vykazila, ale pak dobře podávala a já chybovala. Bylo potřeba změnit rytmus, protože když to měla na ruce, tak to pozabíjela. Musela jsem hrát délku, aby neměla prostor mě tlačit," řekla Vondroušová na on-line tiskové konferenci.

Od druhého setu hrála Vondroušová jistěji a tradičně se mohla spolehnout na zkrácení za síť. Od stavu 2:3 získala deset gamů v řadě. "Vypadá to jednoznačně, ale pořád jsme se tahaly Bylo důležité, že jsem se dostala do své hry a mohla využívat čopy a kraťasy," řekla.

Po roční pauze se tak v Paříži radovala z postupu. Loni v prvním kole vypadla s pozdější šampionkou Polkou Igou Šwiatekovou. "To byl těžký zápas, já nehrála špatně a ona ohromně," vzpomínala Vondroušová.

V dalším utkání se střetne s domácí Harmony Tanovou, 149. hráčkou světa, která dostala divokou kartu a v 1. kole vyřadila krajanku Alizé Cornetovou. "Špatně hrát nebude. Když dostala kartu, tak si ji musela zasloužit. Nebudu ji podceňovat," řekla Vondroušová.

Martincová přitlačila Jorovičovou hned zpočátku a při každém jejím podání si vypracovala brejkboly, sebrat podání jí ale dokázala až v šestém gamu. Potvrdit však dokázala až druhý úspěšný brejk a za 44 minut získala první set. I druhou sadu rozehrála šestadvacetiletá Češka lépe, v koncovce si ale postup zkomplikovala.

Jorovičová znovu vyrovnala a dotáhla hru do tie-breaku, svůj setbol ale za stavu 6:5 neproměnila. Martincová pak získala další dvě výměny a při pátém grandslamovém startu postoupila poprvé v kariéře do druhého kola.

"Věděla, že mám super los, ale přišlo mi to vachrlaté. Jsem neskutečně ráda, že jsem to zvládla. Když jsem odešla z kurtu, tak mi to došlo a byla jsem dojatá," řekla Martincová, která se letos dostala poprvé i do světové stovky žebříčku dvouhry WTA a aktuálně je na 94. místě. Ve druhém kole se pokusí zaskočit osmadvacátou nasazenou Jessicu Pegulaovou z USA, která letos už třikrát porazila Karolínu Plíškovou.

Reklama

Související témata: