Hlavní obsah

Čeští Bulánci se budou hrát jako Fortnite. Tvůrci vybrali už 5,3 milionu korun

Novinky, abr

Přesně před dvěma týdny byla na Startovači spuštěna crowdfundingová kampaň, ve které tvůrci ze studia SleepTeam vybírají peníze na dokončení nové verze slavných Bulánků. Česká klasika evidentně fanoušky láká i po letech, požadovaná částka byla totiž už více než desetinásobně převýšena. Díky tomu je již nyní jasné, že hra toho nabídne daleko více, než se původně předpokládalo.

Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Článek

Kampaň má totiž v podstatě dvě části. Jednak dostávají odměny přispívající lidé, například sběratelské figurky či trička, jednak při překonání předem nastavených milníků také všichni ostatní, kdo si titul koupí. Pokud se tedy vybere dostatečné množství peněz, tvůrci se zavážou, že vytvoří další obsah do hry.

A přesně to se také u nových Bulánků stalo. Kromě celé řady nových zbraní a skinů se tak tvůrci zavázali, že vytvoří vesmírný level imitující stav beztíže. Ještě zajímavější je fakt, že Bulánky bude možné hrát také jako battle royale hru.

Princip žánru battle royale je prakticky vždy stejný. S trochou nadsázky se dá říci, že vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Přesně na tomto principu staví tituly PUBG či Fortnite, které jsou zpravidla považovány za průkopníky tohoto stylu.

Ukázka ze hry Fortnite – kapitola 2/sezóna 2Video: archív tvůrců

Trailer na šestou sezónu PUBGVideo: archív tvůrců

Například v titulu Fortnite se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Hrát je přitom možné i v týmech a v podstatě jediným cílem je přežít déle než soupeř.

V pondělí odpoledne bylo na Startovači vybráno jen těžko uvěřitelných 5 326 647 Kč. Na to, že tvůrci původně požadovali na dokončení hry pouze půl milionu korun, jde o úctyhodný výsledek. Přispívat přitom bude možné ještě 16 dní, částka tedy bude patrně ve finále ještě vyšší.

Slavná česká hra znovu ožije. Fanoušci poslali na nové Bulánky už dva miliony

Hry a herní systémy

Každému, kdo přispěje částkou alespoň 400 Kč, získá příští rok při vydání plnou verzi Bulánků 2.0. Tvůrci v rámci kampaně nicméně nabízejí například i řadu upomínkových předmětů – sběratelské figurky, deskové hry, ale například také party s autory, možnost nadabovat si vlastního Bulánka či Bulánčí dort.

„Bulánci 2.0 nebudou jen stará klasika v novém povlečení, ale přineseme i řadu novinek a vylepšení. Vy, kteří jste si oblíbili multiplayer, se máte na co těšit! Čekají na vás týmové přestřelky i dobývací mód, kde bude lítat peří. I milovníci singleplayeru si přijdou na své,“ konstatovali tvůrci.

Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Trailer k první verzi BulánkůVideo: archív tvůrců

Reklama

Související témata:

Související články

Slavné české videohry lákají i po letech

Češi mají na kontě celou řadu zajímavých videoher. Nejde přitom pouze o moderní tituly, jako jsou Beat Saber či Kingdom Come: Deliverance. Zajímavé videohry...

Legendární pac-man existuje už 41 let

Na světě snad není hráče, který by alespoň jednou neslyšel o pac-manovi. V tomto měsíci přitom legendární žlutý požírač, za kterým stojí Bandai Namco Holdings,...

Výběr článků

Načítám