Český souboj na French Open ovládla Krejčíková, dál postupuje i Karolína Plíšková s Muchovou

Tenistka Barbora Krejčíková vydřela na grandslamovém Roland Garros postup do 2. kola. Čerstvá vítězka turnaje ze Štrasburku už na pařížské antuce prohrávala s krajankou Kristýnou Plíškovou 5:7 a 1:3, ale po obratu zápas získala 5:7, 6:4 a 6:2. Uspěla i devátá nasazená Karolína Plíšková po výhře 7:5 a 6:4 nad Chorvatkou Donnou Vekičovou. Obrat předvedla Karolína Muchová, která zdolala Němku Andreu Petkovicovou 1:6, 6:3 a 6:4.

Paříž (Aktualizováno: 21:39 1. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: chryslene caillaud | Zdroj: Reuters

Druhé kolo si zahraje šest českých tenistek. Dalšími postupujícími jsou Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová. Jedenáctá nasazená Petra Kvitová sice také první kolo vyhrála, z turnaje kvůli zranění levého kotníku ale odstoupila. 

Rozpoutala diskusi, stresový prvek narůstá, říká o bojkotu tenistky Ósakaové mentální kouč Jelínek

Číst článek

Krejčíková získala v sobotu ve Štrasburku premiérový titul na okruhu WTA a vylepšila své dosavadní maximum ve světovém žebříčku. V novém pořadí WTA se posunula o pět míst na 33. příčku. V žebříčku čtyřhry je elitní deblistka sedmá. 

V utkání s Plíškovou na ní byla patrná únava. Častěji lehce chybovala, v prvním setu ještě reagovala na ztrátu podání na 4:5, ale za stavu 5:6 už Plíšková ukončila první sadu esem.

I na začátku druhého setu se Krejčíková trápila a po dvojchybě pustila soupeřku do vedení 1:2. Za stavu 1:3 ale získala brejk zpět a v desáté hře prolomila servis Plíškové znovu. Ve třetím setu měla díky trpělivé a chytré hře navrch a vítězným forhendem využila třetí mečbol. Kristýna Plíšková tak ani v Paříži nepřešla letos poprvé přes 1. kolo.

Loňská osmifinalistka turnaje Krejčíková se v dalším kole utká s vítězkou utkání mezi Američankou Venus Williamovou a Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Postup Karolíny Plíškové

Karolína Plíšková rozhodla oba vyrovnané sety v koncovce. V prvním setu prorazila podání soupeřky v jedenácté hře a set dopodávala. Ve druhé to stihla o dvě hry dříve, a to díky třem chybám a jedné dvojchybě Vekičové. Zápas poté bez problémů dokončila.

„Bylo to jedno z nejtěžších prvních kol, co jsem tady hrála. Donna je kamarádka, takže to nebylo snadné. Na začátku jsem byla hodně nervózní a jsem ráda, že jsem to stihla i s fanoušky,“ řekla Plíšková na kurtu a zmínila fakt, že diváci mohou být v hledišti jen do tři čtvrtě na devět.

Muchová otáčela

Kvitová se rozhodla odstoupit z French Open, stopku jí vystavilo zranění kotníku

Číst článek

Karolína Muchová sice na úvod brejkla Petkovicovou, ale pak bylo vidět, že je kvůli opakovanému léčení natrženého břišního svalu z Melbourne a vynechávání turnajů nerozehraná a chybovala. Ztratila šest gamů v řadě, ale dokázala se zvednout. Ve druhém setu už více připomínala hráčku, která došla do semifinále Australian Open a pomáhala si pestrou hrou, Občas si došla pro bod k síti, jindy míč zkrátila nebo napálila vítězný úder. Po zisku druhého setu se jí povedl ve třetím brejk na 4:3 a svoje podání už do konce zápasu uhájila.

Ve druhém kole se osmnáctá nasazená Muchová střetne s kvalifikantkou Varvarou Lepchenkovou z USA a bude usilovat o premiérový postup do třetího kola French Open. V případě úspěchu by se Muchová mohla v boji o osmifinále utkat s Karolínou Plíškovou.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme