Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sobota na Roland Garros: Krejčíková na centrkurtu. Protne se její cesta s Muchovou?

Dvě české hráčky se pokusí napodobit výkon Markéty Vodroušové, jež postoupila do osmifinále. Barbora Krejčíková okusí centrální dvorec a postaví se Ukrajince Elině Svitolinové. Karolína Muchová půjde na Američanku Sloanne Stephensovou. V případě výher by se pak utkaly obě Češky ve vzájemném duelu. Obě utkání uvedeme na webu ctsport.cz.

Krejčíková bude hrát s pátou nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny první zápas na centrkurtu od 12:00. O hodinu dříve začne osmnáctá nasazená Muchová utkání s Američankou Sloane Stephensovou, přemožitelkou Karolíny Plíškové.

Vítězka ze Štrasburku z minulého týdne Krejčíková se pošesté v kariéře střetne s hráčkou světové desítky. V předešlých pěti zápasech porazila jen letos v Říme Američanku Sofii Keninovou. "Ona tam půjde s tím, že mi má ukázat, že na ni nemám. Hlavně si to půjdu užít a budu se snažit předvést svůj nejlepší tenis," řekla Krejčíková k duelu se Svitolinovou.

Letošní semifinalistka Australian Open Muchová je v Paříži poprvé ve třetím kole a se Stephensovou se utká poprvé v kariéře.

Sobotní program (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera (12:00):
Krejčíková (ČR) - Svitolinová (5-Ukr.), Djokovič (1-Srb.) - Berankis (Lit.), Kontaveitová (30-Est.) - Šwiateková (8-Pol.), 21:00 Koepfer (Něm.) - Federer (8-Švýc.). Kurt Suzanne Lenglenové: Schwartzman (10-Arg.) - Kohlschreiber (Něm.), Keninová (4-USA) - Pegulaová (28-USA), Nadal (3-Šp.) - Norrie (Brit.), Gauffová (24-USA) - Bradyová (13-USA).
Kurt Simonne Mathieuové: Muchová (18-ČR) - Stephensová (USA), Alcaraz (Šp.) - Struff (Něm.), Sakkariová (17-Řec.) - Mertensová (14-Belg.), Berrettini (9-It.) - Kwon Sun-u (Korea).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články