CDR.cz - Vybráno z IT

Jak ochránit bankovní účet a hesla na dovolené? S VPN se nemusíte bát o soukromí

PR článek
Opatření se nám pomalu rozvolňují a my se konečně můžeme ohlížet po nějakém ráji na Zemi, kde si letos oddechneme a kam tentokrát utečeme. Ať už si balíme kufry kamkoliv, většinou si do něj preventivně házíme různé léky a pomůcky pro každou nepříjemnost. Zahrňte do své přípravy i prevenci virtuální.

Při každém našem pohybu po internetu za sebou zanecháváme stopy, které budují naší online identitu. Právě osobní data, ze kterých se naše identita skládá, je jednou z nejcennějších komodit 21. století, která pohání svět reklamy, sociálních sítí i celý konzumní svět. Málokdo se však naučit o své soukromí pečovat.

Využívání takzvaných virtuálních soukromých sítí (dále VPN) je už dnes součástí základní internetové gramotnosti. S jejich pomocí maskujete svůj pohyb po internetu, abyste nezanechávali stopy pro cílenou reklamu a zabránili nezvaným útočníkům zcizit vaše osobní údaje, včetně třeba hesla do internetového bankovnictví.


NordVPN pro Microsoft Windows zkrátil celý proces jen na jediné tlačítko. Jednodušší už to být nemůže

Aniž bychom si to uvědomovali, každý náš pohyb vytváří další a další složky pro naši identitu u třetích stran. Z jedné strany se obnažujeme vlastnímu poskytovateli internetového připojení, z druhé strany samotnému prohlížeči, reklamním agenturám a cíleným reklamám. A pokud jste náhodou na dovolené, celému tomuto sendviči může bez optání přihlížet majitel bezdrátové sítě (hotel či restaurace) a jakýkoliv hacker si může situaci natáčet.

S využitím VPN vytvoříte mezi svým zařízením a konečným serverem, který se pokoušíte navštívit, jakýsi tunel, do kterého se žádná třetí strana s vámi už nevejde. Tímto tunelem zašifrujete veškerou svoji komunikaci, která teče mezi vámi a konečným serverem. Vybrat si vhodnou VPN službu ovšem může být pěkný oříšek, na což jsme upozorňovali v našem nedávném článku. V krátkosti můžeme shrnout, že jedním z nejlepších řešením na trhu je v současnosti NordVPN.

NordVPN nainstalujete i do svého mobilního telefonu v pár krocích

NordVPN neuchovává o svých uživatelích žádná data a je dostupná pro všema současná zařízení, včetně Windows, OSX, iOS, Android či Chrome OS. Dokonce má vlastní rozšíření pro internetové prohlížeče Chrome a Mozilla Firefox. S jejich předplatným se dokonce můžete pod jedním účtem připojovat až ze šesti různých zařízení, takže ochráníte na internetu celou svoji rodinu.

Využití NordVPN má však i jiné benefity. Svojí komunikaci po internetu totiž můžete vést přes libovolný uzel na světě a tvářit se pro konečný server jako návštěvník z kterékoliv jiné země. Tímto způsobem můžete jednoduše obejít regionální zámky obsahu streamovacích portálů jako YouTube, Netflix, Amazon Prime či HBO. Možná jste zaznamenali, že některé filmy a seriály nemáte k dispozici, ačkoliv si je uživatelé z USA pouštět mohou.

Pomocí NordVPN si můžete zpřístupnit libovolný obsah těchto služeb odkudkoliv na světě. S těmito regionálními zámky se ovšem nepotýkáme pouze v našich končinách, ale týkají se každé země. Pokud se například rozhodnete přihlásit ke svému účtu Netflix ze zahraničí, můžete být nepříjemně překvapeni tím, že v dané zemi si nemůžete pustit stejné seriály jako u nás. Kdekoliv po světě se tak můžete jediným kliknutím vrátit do své rodné země a netrápit se tím, jaký obsah je v dané zemi dostupný.

NordVPN nyní seženete v 68% slevě, pokud pořídíte dvouletý plán, o který se můžete podělit i se svojí rodinou. Na vyzkoušení se vztahuje 30denní lhůta pro vrácení peněz.

Tagy: