Krejčíková deklasovala americkou hvězdu a poprvé si zahraje čtvrtfinále grandslamu

Sport ČTK Sport, ČTK
7. 6. 2021 12:16
Tenistka Barbora Krejčíková si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje ve dvouhře. V dnešním osmifinále antukového Roland Garros jasně přehrála Američanku Sloane Stephensovou 6:2 a 6:0.

 Další soupeřkou Krejčíkové bude sedmnáctiletá krajanka Stephensové Cori Gauffová, jež podobně jednoznačně přehrála 6:3, 6:1 Ons Džabúrovou z Tuniska.

"Jsem nesmírně šťastná. Hrála jsem dobře, zápas jsem si užívala. Je zábava tady hrát. Už se těším na další," uvedla Krejčíková na kurtu. "Díky za podporu. Doufám, že jste se dobře bavili a přijďte i na můj další zápas," řekla fanouškům v ochozech.

Krejčíková podobně jako o kolo dříve proti nasazené pětce Elině Svitolinové z Ukrajiny na nic nečekala a od prvních míčů duelu se Stephensovou určovala tempo výměn. A v její hře bylo úplně vše - antuková trpělivost, liftované míče, čopy, přímé vítězné údery i zkrácení za síť. Působila sebejistě a chybovala jen výjimečně.

V prvním setu šla do brejku 2:0, další přidala na 4:1 a sadu bezpečně dopodávala. Ve druhém setu nezpomalovala. Za stavu 5:0 udělala při prvním mečbolu jednu z mála lehčích chyb. Následně čelila brejkbolu, který odvrátila přímým bodem z podání a druhý mečbol už využila vítězným forhendem. Finalistku turnaje z roku 2018 a přemožitelku Karolín Plíškové a Muchové z předešlých kol tak vyprovodila s "kanárem".

"Sloane je velká hráčka. Sledovala jsem ji před pár lety, když hrála dobře a vyhrála grandslam (US Open 2017). Dneska to bylo těžké, ale míň jsem chybovala," řekla Krejčíková.

V boji o semifinále ji čeká první vzájemný duel s mladou americkou nadějí Gauffovou, která je mezi nejlepšími osmi ve dvouhře na grandslamu také poprvé. Pětadvacátá hráčka světového žebříčku, jež oslavila sedmnáctiny v březnu, je nejmladší čtvrtfinalistkou na turnaji velké čtyřky od Nicole Vaidišové právě na Roland Garros v roce 2006.

S Gauffovou se ve dvouhře střetne poprvé. "Hrála jsem proti ní čtyřhru. Je mladá, úžasná, jde nahoru a je to budoucí hvězda. Půjdu na kurt se bavit, užívat si to a hrát co nejlépe. Nejdřív odehraju čtyřhry, pak vymyslíme taktiku a připravím se," řekla Krejčíková.

Pětadvacetiletá česká tenistka vyhrála už devět zápasů v řadě. Pětkrát uspěla minulý týden cestou za svým premiérovým singlovým titulem na okruhu WTA ve Štrasburku a v Paříži zatím přidala další čtyři výhry. Na nižším okruhu ITF zvítězila předloni patnáctkrát za sebou.

Krejčíková se zatím na Roland Garros rozloučila jen ve smíšené čtyřhře, v níž vytvořila spolu se Slovákem Filipem Poláškem nejvýše nasazený pár. Necelých pět hodin po úspěchu ve dvouhře prohráli čtvrtfinálový souboj s mexicko-kolumbijským párem Giuliana Olmosová, Juan Sebastian Cabal 10:12 ve supertiebreaku.

S Kateřinou Siniakovou Krejčíková stále pokračuje ve čtyřhře žen, v úterý se nasazené dvojky utkají ve čtvrtfinále se sestrami Karolínou a Kristýnou Plíškovými.

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur):

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Berrettini (9-It.) - Federer (8-Švýc.) bez boje.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Krejčíková (ČR) - Stephensová (USA) 6:2, 6:0, Gauffová (24-USA) - Džabúrová (25-Tun.) 6:3, 6:1.

Junioři:

Dvouhra - 1. kolo: Kuzuhara (2-USA) - Jurajda (ČR) 7:6 (7:2), 6:0.

 

Právě se děje

Další zprávy