"Asi by to nikdo neřekl, protože na kurt jsem nastoupila a hrála bravurně. Ale půl hodiny před zápasem jsem seděla, byla zamčená, aby mě nikdo neviděl. Tekly mi slzy a byla jsem špatná," uvedla Krejčíková na on-line tiskové konferenci po utkání. "Cítila jsem vnitřní strach."

Další soupeřkou Krejčíkové bude Američanka Cori Gauffová, která vyřadila pětadvacátou nasazenou Ons Džabúrovou z Tuniska.

Pětadvacetiletá Krejčíková vyhrála už devět zápasů v řadě. Pětkrát uspěla minulý týden cestou za svým premiérovým singlovým titulem na okruhu WTA ve Štrasburku a v Paříži zatím přidala další čtyři výhry. Na nižším okruhu ITF zvítězila předloni patnáctkrát za sebou.

"Jsem nesmírně šťastná. Hrála jsem dobře, zápas jsem si užívala. Je zábava tady hrát. Už se těším na další," uvedla Krejčíková na kurtu. "Díky za podporu. Doufám, že jste se dobře bavili a přijďte i na můj další zápas," řekla fanouškům v ochozech.

Barbora Krejčíková.
Dokázala to! Krejčíková dosáhla na premiérový titul na okruhu WTA

Krejčíková podobně jako o kolo dříve proti nasazené pětce Elině Svitolinové z Ukrajiny na nic nečekala a od prvních míčů duelu se Stephensovou určovala tempo výměn. A v její hře bylo úplně vše - antuková trpělivost, liftované míče, čopy, přímé vítězné údery i zkrácení za síť. Působila sebejistě a chybovala jen výjimečně.

V prvním setu šla do brejku 2:0, další přidala na 4:1 a sadu bezpečně dopodávala. Ve druhém setu nezpomalovala. Za stavu 5:0 udělala při prvním mečbolu jednu z mála lehčích chyb. Následně čelila brejkbolu, který odvrátila přímým bodem z podání a druhý mečbol už využila vítězným forhendem. Finalistku turnaje z roku 2018 a přemožitelku Karolín Plíškové a Muchové z předešlých kol tak vyprovodila s "kanárem".

"Sloane je velká hráčka. Sledovala jsem ji před pár lety, když hrála dobře a vyhrála grandslam (US Open 2017). Dneska to bylo těžké, ale míň jsem chybovala," řekla Krejčíková.

Pětadvacetiletá česká tenistka vyhrála už devět zápasů v řadě. Pětkrát uspěla minulý týden cestou za svým premiérovým singlovým titulem na okruhu WTA ve Štrasburku a v Paříži zatím přidala další čtyři výhry. Na nižším okruhu ITF zvítězila předloni patnáctkrát za sebou.