Hlavní obsah

Krejčíková, Siniaková - Ka. Plíšková, Kr. Plíšková 6:4, 6:4Marný boj. Sestry Plíškovy nestačily, v semifinále French Open jsou Siniaková s Krejčíkovou

Paříž/Praha
Aktualizováno

Turnajové dvojky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly český deblový souboj ve čtvrtfinále grandslamového Roland Garros, sestry Karolínu a Kristýnu Plíškovy porazily dvakrát 6:4. Na pařížské antuce jsou v semifinále už počtvrté.

Kateřina Siniaková (vpravo) a Barbora Krejčíková

Článek

Bývalé světové jedničky ve čtyřhře Krejčíková a Siniaková si zahrály semifinále French Open poprvé v roce 2016, o dva roky později soutěž vyhrály a semifinále tam zažily i loni. Obě společně mají z Paříže i juniorský vavřín ze čtyřhry z roku 2013.

V utkání proti Plíškovým začaly brejkem při podání Kristýny, ale po ztrátě servisu Siniakové byl stav nerozhodný 2:2. Favoritky šly znovu do výhody po sedmé hře, kterou ukončila dvojchybou Karolína a stabilně podávající Krejčíková úvodní sadu dokončila.

Ve druhém setu nenabídly nasazené dvojky soupeřkám ani jeden brejkbol. O výhře rozhodly čistou hrou při podání Karolíny Plíškové na 5:4. Znovu na závěr podávala Krejčíková a po jejím servisu měla Siniaková při druhém mečbolu na síti snadnou práci.

"Dařilo se nám být agresivní. Čekaly jsme, že budou dobře servírovat, chodit do nás, ale zvládly jsme to dobře. Hrály jsme jako tým a byl to dobrý zápas," řekla Siniaková. Nebyla překvapená, že dvakrát v utkání prorazily podání světové desítky ve dvouhře Karolíny Plíškové.

"Za mě je levácký (Kristýnin) servis těžší returnovat, ale byla to shoda náhod. Když jsme dobře zareturnovaly, tak se dal brejknout ten i ten. Tak nějak jsme to chtěly a dobře to dopadlo," uvedla Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou si letos zahrály finále Australian Open a získaly dva tituly na okruhu WTA; vyhrály Gippsland Trophy v Melbourne a na antuce vládly v Madridu.

Semifinále čtyřhry je na programu až v pátek, soupeřky českých tenistek vzejdou ze středečního duelu mezi polsko-americkou dvojicí Magda Linetteová, Bernarda Peraová a rusko-kazašským párem Anastasija Pavljučenkovová, Jelena Rybakinová.

Krejčíková navíc v Paříži hraje výborně i ve dvouhře. Poprvé v kariéře se na grandslamu probojovala do čtvrtfinále, v němž nastoupí ve středu proti Cori Gauffové z USA.

French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur), čtyřhra ženy:
Krejčíková, Siniaková - Ka. Plíšková, Kr. Plíšková 6:4, 6:4
Junioři:
Čtyřhra - 1. kolo:
Donald, Poljičak (ČR/Chorv.) - Cosnet, Verdier (Fr.) 5:7, 6:4, 10:4
Jurajda, Dahlberg (ČR/Švéd.) - Bertrand, Sekulic (Fr./Austr.) 3:6, 7:5, 10:6.
Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Nosková (ČR) - Bondarenková (10-Rus.) 6:3, 6:0
Viďmanová (ČR) - Falejová (Běl.) 6:4, 6:1
Selechmetěvová (9-Rus.) - Palicová (ČR) 6:1, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
L. Fruhvirtová, P. Kuděrmětovová (2-ČR/Rus.) - Brantmeierová, Kalievaová (USA) 7:6 (11:9), 6:4
Jiménezová, Nosková (3-And./ČR) - Rivkinová, Vandewinkelová (Něm./Belg.) 3:6, 6:1, 11:9
Palicová, Xuová (ČR/Kan.) - Lopezová, Ngijol-Carréová (USA/Fr.) 2:6, 6:2, 10:8.

Reklama