Obchod se smrtí. Nová odhalení v letním speciálu Neovlivní.cz

Ledecký, Balzerová, Pirk, Šporcl či Trojanová. A kromě rozhovorů také pravidelná dávka investigací.

Milí čtenáři,

čeká nás druhé léto, kdy tak úplně netušíme, jaké bude. Víme jen to, že bude jiné, než jsme byli roky zvyklí.

Pro mnohé z nás právě teď před létem začíná nová etapa. Jaká bude, popsaly osobnosti, které jsme požádali o rozhovor v rámci našeho letního speciálu s podtitulem Otevíráme. Některé z nich, jako třeba houslista Pavel Šporcl, se vracejí na plný plyn do práce, kterou déle než rok nemohly dělat. Jiní však musí pod tlakem okolností starý způsob života opustit a začít psát novou kapitolu – což je případ kardiochirurga Jana Pirka. Nové začátky čekají herečku Kláru Trojanovou, a jak říká, vůbec to není snadné. Stejně jako nebylo snadné pro muzikanta Janka Ledeckého ocitnout se mezi dezinformátory jen proto, že měl jiný názor na boj s covidem.


Letní speciál předplácejte ZDE Koláž: Neo

I přes vnější okolnosti je však do značné míry jen na nás, jakou cestu zvolíme. Protože, jak připomíná herečka Eliška Balzerová: „Už jsem ve věku, kdy to mohl být i rok poslední. A když jsem ho přežila, nechci ten další promarnit.“

Kromě rozhovorů jsme do speciálu připravili „Babišovy seznamy“ (podobnost s Cibulkovými seznamy agentů StB je čistě náhodná). Soupiska jmen, která se pojí s českým premiérem, ukazuje, jak dopadli lidé, kteří AB ve své době uvěřili. A vysvětluje, proč se z řady těch, kteří měli možnost poznat jej lépe, než mohou při jedné schůzce voliči, stali jeho kritici. Respektovaná jména z jeho týmu dávno vymizela. Sami jsme byli překvapení, kolik jich je. A až na jednu výjimku nikdo nedostal to, co mu AB nasliboval.

S premiérem je spojeno i další téma – Pohled do Šlachtovy kuchyně. Nejznámější policajt založil stranu Přísaha a chce do sněmovny. Zjistili jsme, že v očích premiéra je Přísaha ceněnou nevěstou. Šel by Šlachta s Babišem do vlády?

Přinášíme také nová odhalení v kauze Vrbětice, která nasvítila operace a obchody, které měly zůstat utajeny. Mimo jiné proto, že díky nim přicházíme o iluze, jak svět kolem nás funguje. Věděli jste třeba, že Ostrava sloužilo jako hnízdo překupníků zbraní? Tušili jste, že na pozadí vrbětického výbuchu se odehrávají nelegální obchody s účastní tajných služeb hned několika států?

A před prázdninovými cestami bych vás ráda navedla ještě na jeden náš text: o kamionech. Za poslední roky se z nás stala Česká kamionová republika. V analýze Pavla Barocha se dočtete proč a jestli máme ještě někdy naději, že se to zlepší.

Přeji vám hezké prázdniny

Sabina Slonková

Zdroj náhledové foto: Neovlivni.cz

Sdílet článekShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email