Hlavní obsah

Krejčíková - Gauffová 7:6, 6:3Česká senzace na Roland Garros! Krejčíková si zahraje o finále, kdo bude její soupeřkou?

Paříž/Praha
Aktualizováno

Parádní jízda české tenistky Barbory Krejčíkové letošním grandslamovým Roland Garros pokračuje! Pětadvacetiletá brněnská rodačka porazila ve čtvrtfinále 24. nasazenou Američanku Cori Gauffovou 7:6, 6:3 a v Paříži si zahraje o finále. Její příští soupeřkou bude Řekyně Maria Sakkariová, která vyřadila obhájkyni titulu Igu Swiatekovou z Polska po setech 6:4 a 6:4.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková se raduje z postupu do semifinále Roland Garros.

Článek
Fotogalerie

České jméno je v semifinále dvouhry French Open potřetí v řadě. Krejčíková navázala na loňský úspěch Petry Kvitové, o rok dříve došla Markéta Vondroušová až do finále.

Krejčíková začala duel se sedmnáctiletou Američankou trochu nervózně. Při svém podání vyrobila hned dvě dvojchyby a soupeřka jí následně utekla do vedení 3:0. Češka ale dokázala zpřesnit hru, s prvním vyhraným gamem postupně získávala sebevědomí a záhy srovnala i výsledkové manko.

Zcela se ale nezbavila problémů se servisem, přišly další dvojchyby a také brejk Američanky, která v závěru prvního dějství vedla 5:3. V dramatickém závěru ale Češka odvrátila hned tři setboly a srovnala na 6:6.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

V nervózním tie breaku sice vedla Krejčíková 2:0, ale po sérii jejích chyb začala Američanka průběh otáčet. Češka však znovu udržela pevné nervy v těch nejkritičtějších chvílích. Gauffová totiž měla k dispozici za stavu 6:4 další dva setboly. Krejčíková si však pomohla dvěma vítěznými forhendy a hned svůj první setbol proměnila.

Pro mladou teenagerku byla ztráta setu, v němž takřka neustále vedla, zdrcující ranou. Ve druhé sadě se jí úplně rozsypala hra i sebevědomí, kupila jednu chybu za druhou, snažila se výměny ukvapeně ukončovat.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Česká tenistka BArbora Krejčíková servíruje ve čtvrtfinále French Open.

Krejčíková rychle vyhrávala jeden game za druhým a Gauffové už začaly ujíždět nervy. Vztek si nakonec vybila rozmlácením rakety. Do hry se vrátila až na poslední chvíli, kdy už Češka vedla 5:0.

Tenistce z Ivančic se ale nedařilo zasadit soupeřce poslední ránu. Promarnila tři mečboly z vedení 40:0 za stavu 5:1. Další dva nevyužila při vedení 5:2. Až když Gauffová snížila na 3:5, tak Krejčíková čistou hrou životní duel ukončila.

„Jsem šťastná," popisovala své pocity v pozápasovém rozhovoru na kurtu Krejčíková, která jako by nemohla svému prvnímu postupu do grandslamového semifinále ve dvouhře stále uvěřit. „Ne, ještě si to neuvědomuju. Ani jsem si to neuměla představit, že bych toho jednoho dne dosáhla. O tomhle jsem ani nesnila. Je to úžasné," radovala se.

French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur):
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Krejčíková (ČR) - Gauffová (24-USA) 7:6 (8:6), 6:3
Sakkariová (17-Řec.) - Šwiateková (8-Pol.) 6:4, 6:4
Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo:
Nosková (ČR) - Mintegiová (Šp.) 6:0, 6:2, Šnajderová (4-Rus.) - Viďmanová (ČR) 6:2, 6:1
Čtyřhra - 2. kolo
L. Fruhvirtová, P. Kuděrmětovová (2-ČR/Rus.) - Guthová, Middendorfová (Něm.) 3:6, 6:2, 10:5
Marčinková, Szabaninová (5-Chorv./Maď.) - Palicová, Xuová (ČR/Kan.) 6:3, 7:6 (7:5)
Jiménezová, Nosková (3-And./ČR) - Garcíaová, Petreticová (Mex./Fr.) 4:6, 6:3, 10:8
Junioři
Čtyřhra - 2. kolo
Dahlberg, Jurajda (Švéd./ČR) - Anthrop, Šang Ťün-čcheng (3-USA/Čína) bez boje
Banerjee, Colak (7-USA) - Donald, Poljičak (ČR/Chorv.) 6:3, 6:2
Další výsledky

Reklama

Související témata: